NIEUWSAudiovector

Audiovector lanceert drieweg vloerstaander QR 7

De Deense luidsprekerfabrikant Audiovector heeft de QR 7 onthuld, een vloerstaande drieweg luidspreker die met de hand wordt gebouwd in Denemarken. De QR 7 is het vlaggenschip van de QR-productlijn. Hij is leverbaar in de afwerkingen White Silk, Dark Walnut en Black Piano.

Audiovector QR 7: drieweg vloerstaande luidspreker

Het Deense Audiovector onthulde zijn nieuwe QR 7 luidspreker op de afgelopen High End Show in München. De QR 7 is het vlaggenschip van de QR-serie en is ontworpen om naar eigen zeggen “het plezier terug te brengen in het spelen van muziek. Het grote en levendige geluid brengt je naar de concertzaal of nachtclub van je dromen! Kies het juiste nummer en je wilt opstaan en dansen,” aldus de persverklaring van Audiovector.

De QR7 kan een kamervullend geluid leveren, maar is het ook een uiterst verfijnde luidspreker. De imposante kast van de QR 7 herbergt twee woofers met een diameter van acht inch en een nieuw ontwikkelde cross-over die samen een hyperdynamische, maar toch neutraal klinkende luidspreker creëren met een groot, open geluidsbeeld. Het is een volledig drieweg systeem voorzien van dubbele Pure Piston woofers met sandwichmembranen, een zes inch middentoner en Audiovector’s eigen Air Motion Transformer tweeter.

Dankzij de gemakkelijke belasting (impedantie is zes Ohm) en het hoge rendement van 90,5 dB is de QR 7 gemakkelijk aan te sturen en  een perfecte match voor zowel solid-state- als buizenversterkers.

Een van de onderscheidende kenmerken van Audiovector is dat het bedrijf zijn drivers in-house ontwikkelt en vervolgens de beste leveranciers vraagt om ze te bouwen. Op deze manier zorgt de fabrikant ervoor dat het zijn drivers co-engineert in combinatie met zijn cross-overs. De combinatie van lage-hysterese spreekspoeltechnologie, grote krachtige magneten, stijve turbulentie onderdrukkende manden en sandwichmembranen gemaakt van twee lagen aluminium, stelt Audiovector naar eigen zeggen in staat om een rijker, helderder en levendiger geluid te creëren.

De behuizing van de QR 7 is royaal geschoord en gemaakt van hardhout HDF met hoge dichtheid voor de perfecte combinatie van superieure sterkte, lage resonantie en elegante esthetiek. De fasciaplaten van de tweeter zijn vervaardigd uit één stuk aluminium van ruimtevaartkwaliteit en zijn nauwkeurig gefreesd, glas gestraald, geborsteld en vervolgens geanodiseerd in een wolfraam titanium grijze kleur. Het rosé vergulde dispersiegaas werkt als een S-Stop-filter.

Audiovector QR 7: downfiring baspoort

De plaatsing van de Audiovector QR 7 is relatief eenvoudig. De luidspreker beschikt namelijk over een downfiring baspoort. Deze is geplaatst tussen de luidspreker en de plint. Dit zorgt ervoor dat het laag van vier zijden weg kan. Er bevindt zich geen baspoort aan de achterzijde hetgeen plaatsing dichterbij een achterliggende wand mogelijk maakt. Bij een plaatsing dichterbij de achterwand wordt er meer laag uit de ander drie zijden verplaatst.

De QR 7 past natuurlijk goed bij zijn broers en zussen uit dezelfde productlijn. Met de toevoeging van de krachtige QR Sub, de QR Centre en de gemakkelijk te plaatsen QR Wall, kan een compleet thuisbioscoopsysteem worden gebouwd.

Audiovector QR 7: prijs en leveringsinformatie

De QR 7 is verkrijgbaar in drie afwerkingen, t.w. White Silk, Dark Walnut en Black Piano. De adviesprijs is 5.700 euro per paar.

MERK

EDITORS' CHOICE