NIEUWSKharma

De Kharma Exquisite Grand is terug van weg geweest en hij staat op HEM 2022

De Nederlandse audiofabrikant Kharma staat op de High End München 2022. De manshoge vloerstaande Exquisite Grand is terug van weg geweest en is verschenen in de 3.0 uitvoering. Ze worden aangestuurd door versterkers van Kharma. Meubels en kabels zijn ook van het in Brabant gevestigde bedrijf.

Kharma Exquisite Grand 3.0: grote vriendelijke reus

Op de stand van 'Dutch Masters' Kharma ontdekken we dat de Exquisite Grand terug is van weg geweest. Nu in de 3.0 uitvoering met nieuwe standaards met vier Tungstens balls per stuk staan de ruim twee meter hoge paradepaardjes te zingen met twee zware Kharma versterkers van het type Enigma Veyron MP1000 aangestuurd door een voorversterker van het type Exquisite P1000. Kharma bouwt geen bronnen. Die zijn voor deze gelegenheid van het Britse dCS. Meubeltjes zijn ook van Kharma.

De Exquisite Grand 3.0 is een vierweg vloerstaander en heeft volgens Kharma een frequentiebereik van 20 Hz tot 90 kHz. Dat is ruimschoots meer dan menige bron kan leveren. De luidsprekers zijn met 92 dB zeer gevoelig te noemen, dus een hele zware versterker zou niet eens nodig zijn. Dat is goed om te weten voor wie graag met buizenversterkers wil spelen. De opgegeven impedantie is vier Ohm met een minimum van 2,7 Ohm.

De afmetingen zijn 2.020 x 475 x 785 millimeter (H x B x D). Het gewicht is niet opgegeven, maar we vermoeden dat optillen rugklachten zal veroorzaken, ook als meerdere mensen zouden tillen. Verplaatsing dus maar beter overlaten een professioneel verhuisbedrijf.

Prijsinformatie hebben wij nog niet vernomen, maar we mogen wel veronderstellen dat de prijs in ten minste vijf cijfers wordt uitgedrukt.

MERK

EDITORS' CHOICE