NIEUWSAavik

Audio Group Denmark staat met Ansuz, Aavik en Borresen op High End München

Moederbedrijf Audio Group Denmark staat met producten van audiomerken Ansuz, Aavik en Borresen op de beursvloer van de High End München die vandaag is begonnen. Alledrie audiomerken zijn opgericht door Lars Kristensen en Michael Borresen en de drie merken hebben dan ook veel gemeenschappelijke kenmerken.

Aavik 880: klasse A versterker die 200 Watt per kanaal kan leveren

De Aavik 880 is een klasse A versterker die 200 Watt per kanaal kan leveren. Het apparaat zal zijn debuut op de beursvloer maken. Veel klasse A versterkers werken alleen in klasse A in het onderste deel van het vermogensbereik. Dat heeft voordelen als het gaat om stroomverbruik en warmteontwikkeling maar kan nadelen hebben als het volume wordt opgeschroefd. Als de versterker immers staat te spelen om en nabij het omschakelpunt naar klasse AB, kunnen veel klankmatige voordelen verloren gaan.

De makers van de Aavik 880 hebben de eindtrappen dan ook zo ontworpen dat het apparaat over het volledige bereik in klasse A speelt. Ja, dat vergt dus een forse voeding en de Aavik heeft een voeding met een vermogen van 1 kWatt. De volumeregeling is micropprocessor gestuurd en uiteraard zijn louter componenten van hoge kwaliteit gebruikt.

Borresen M1: tweeweg monitor luidspreker

De nieuwe M1 heeft volgens de makers een revolutionaire driver vanwege de vierlaags conus. De eerste laag bestaat uit 0,04 millimeter titanium, daaronder zit een dunne laag koolstof, vervolgens een Nomex honingraat structuur en als vierde wederom een laag koolstof. Het chassis komt uit een 3D-printer.

Het magneetsysteem bevat geen ijzer. De koperen ringen in de spoelen zijn vervangen door in huis gemaakte ringen van zilver waardoor de inductantie volgens de ontwerpers is verlaagd naar een nieuw niveau.

Borresen X Speaker Series

Ook zullen de Borresen X Speaker Series aan het publiek worden getoond. Er zijn nog maar weinig technische details bekend gemaakt, maar wel is bekend gemaakt dat de nieuwe luidsprekers behuizingen hebben die met koolstof zijn versterkt en voorzien zijn van de nieuwste drivers waar ook koolstof in is verwerkt dat is opgebouwd in een honingraat structuur.

De fabrikant heeft beloofd op de beursvloer meer details bekend te zullen maken over de nieuwe luidsprekers.

Ansuz Gold Signature: goudkoorts

Kabelmerk Ansuz neemt de Ansuz Gold Signature mee naar de beursvloer. De geleiders van deze nieuwe kabel zijn gemaakt van een combinatie van koper, zilver en 24-karaats goud. De structuur is zodanig dat interferentie en antenne-effect zeer sterk zijn verminderd. E.e.a leidt volgens de fabrikant tot een nieuwe geluidservaring.

Aavik, Borresen en Ansuz: waar te vinden op de beursvloer?

Wie meer wil weten over Aavik, Ansuz en Borresen kan gaan naar kamers T04 en U03 in hal 4 vlakbij de hoofdingang. Het complete verkoopteam alsmede ontwerpers Michael Kristensen, Michael Borresen en Flemming Erik Rasmussen zijn aanwezig om hun producten voor het voetlicht te brengen.


MERK

EDITORS' CHOICE