NIEUWSVolumio

Volumio neemt nieuwe streaming-producten mee naar HEM

Het Italiaanse audiobedrijf Volumio zal present zijn op de High End München en het bedrijf zal een drietal nieuwe producten aan het beurspubliek tonen. De eerdere Primo zal worden opgevolgd door de Primo V2 en voorts worden streaming-versterker Integro gelanceerd en een netwerkspeler genaamd Rivo. De drie producten zijn opgetrokken in dezelfde stijl en vorm. Goede foto’s zijn er nog niet, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Volumio Primo V2: netwerkspeler met DA-converter aan boord

De Primo V2 van het in Italië gevestigde Volumio heeft een digitale cinch-uitgang en analoge uitgangen in de vorm van cinch en XLR. Het apparaat heeft een DAC-chip van het type ESS9038QM2 aan boord. Muziek komt binnen via Bluetooth 5.0, WiFi of de LAN-aansluiting. Alle gangbare audioformaten, streaming-diensten en multiroom audio worden ondersteund.

De nieuwe Primo V2 komt in de loop van september 2022 op de markt en zal net geen 800 euro kosten.

Volumio Integro: versterker met netwerkspeler aan boord

De Integro is een geïntegreerde versterker die twee keer 50 Watt kan leveren aan acht Ohm en twee keer 70 Watt aan vier Ohm. Het apparaat heeft digitale en analoge aansluitingen en een hoofdtelefoonuitgang. Net als de Primo V2 kan de Integro, die ook Bluetootj 5.0, Wifi en Ethrnet ondersteunt, alle gangbare audioformaten en streaming-diensten ontvangen/

De Integro zal vanaf september voor net geen 1.200 euro van eigenaar wisselen.

Volumio Rivo: netwerkspeler zonder DA-converter aan boord

De Rivo ten slotte wordt gepresenteerd als een hoogwaardige netwerkspeler met uitsluitende digitale uitgangen. De Rivo zou een betere klok hebben dan de Primo V2 en heeft ook een USB-aansluiting voor koppeling met de USB-ingang van een daarvoor geschikte DA-converter.

Ook de Rivo komt in september op de markt en zal 989 euro kosten.

Volumio is de vinden in kamers G08 en H09 in hal 2 op de beursvloer van de High End München.

MERK

EDITORS' CHOICE