NIEUWS

Edifier MS50A: actieve luidspreker met bluetooth, wifi en Echo-koppeling

Audiofabrikant Edifier heeft de MS50A aangekondigd, de eerste luidspreker van de fabrikant met connectiviteit via zowel Bluetooth als Wifi. De luidspreker heeft geen microfoon aan boord, maar kan wel via een ander apparaat gekoppeld worden aan Amazon Echo. Daarmee kan de luidspreker ook via de spraakassistent van Amazon worden bediend.

Edifier MS50A

Edifier had al verschillende modellen luidsprekers die Bluetooth ondersteunen. De nieuwe MS50A voegt daar de mogelijkheid om via Wifi muziek binnen te halen aan toe. De MS50A ondersteunt de gangbare streamingdiensten Tidal Hifi en Spotify en kan internetradio via TuneIn afspelen. Appel AirPlay 2 wordt ook ondersteund. Daarnaast wordt Amazon Echo en Alexa ondersteund.

Via Bluetooth vanaf een smartphone of tablet kunnen nog veel meer streaming-diensten worden gebruikt. De MS50A ondersteunt Bluetooth 5.0.

Het is mogelijk om meerdere exemplaren van de MS50A draadloos met elkaar te verbinden voor een stereo-opstelling of in verschillende kamers dezelfde muziek af te spelen. Edifier geeft een vermogen op van 40 Watt. De MS50A is voorzien van de nieuwste AP6265 chip. Aan de bovenzijde van de luidspreker is een volumeregelaar geplaatst, alsmede een pauzeknop en knoppen om van nummer te wisselen.

De MS50A weegt ruim twee kilogram. De diameter is 145,5 millimeter en de MS50A is 211,3 millimeter hoog. De adviesprijs is 150 euro.


EDITORS' CHOICE