NIEUWSPrimare

Primare A35.8: achtkanaals versterker met mogelijkheid om elk paar kanalen te bruggen

Het Zweedse audiobedrijf Primare heeft de A35.8 aangekondigd. De A35.8 is een flexibele achtkanaals versterker die de mogelijkheid biedt om kanalen paarsgewijs te bruggen. Verder is de A35.8 voorzien van XLR- en cinch-ingangen. De eerste leveringen zullen naar verwachting in de loop van volgende maand plaats gaan vinden.

Primare A35.8: flexibele meerkanaals krachtpatser

De A35.8 is naar eigen zeggen Primare's krachtigste en meest flexibele meerkanaalsversterker, Elk kanaal kan 150 Watt aan acht Ohm of 300 Watt aan vier Ohm leveren. Door het paarsgewijs van kanalen ontstaat een versterker die vier keer 375 Watt kan leveren.

De basis van de A35.8 is de grootste voeding die Primare ooit heeft ontworpen, met APFC en soft-clipping circuits, geïmplementeerd om stabiele prestaties te garanderen tot aan de grenzen van zijn mogelijkheden. Dubbele aansluitkabels van de voeding zorgen ervoor dat elke groep van vier versterkermodules wordt voorzien van een directere en consistentere vermogensafgifte via het kortste voedingspad.

Primare A35.8: versterkertechnologie

Het ingenieuze ontwerp van de A35.8-circuitlay-out biedt volgens de fabrikant de meest directe levering en gelijkmatige verdeling van de stroom van de voeding naar de versterkermodules die zijn weggestopt in koellichamen, die de modules isoleren van elk voedingsgeluid. Op zijn beurt isoleert deze innovatieve constructie de in- en uitgangstrap van elk geluid dat de versterkermodules kunnen produceren. In- en uitgangssignalen worden van en naar de versterkermodule geleverd via een ononderbroken lint van printplaten dat door een kanaal in de koellichamen is geregen voor een zo kort mogelijk signaalpad.

Primare A35.8: mogelijke gebruikerscenario’s

De bruggingsmogelijkheden van de A35.8 maken het mogelijk om hem in verschillende systeemconfiguraties te gebruiken, met of zonder de toevoeging van een stereoversterker, om aan de meeste meerkanaals systeemvereisten te voldoen. Primare geeft o.a. de volgende voorbeelden:

  • 5.1-, 7.1- en 5.1.2-kanaals systemen kunnen worden gevoed door een enkele A35.8
  • 5.1.4, 7.1.2, 7.1.4 kanaals systemen kunnen worden aangedreven door een A35.8 te combineren met een aantal A35.2 stereoversterkers
  • 9.1.6 en 13.1 Auro 3D-systemen kunnen worden geconfigureerd met behulp van twee A35.8-versterkers

 

Primare A35.8: prijs en levringsinformatie

De levering van de A35.8 zal in de loop van volgende maand beginnen. De koper kan kiezen uit een zwarte of titaniumkleurige frontplaat en voor een bedrag van 5.000 euro gaat de A35.8 over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE