NIEUWSGrimm Audio

Grimm Audio LS1 Nano Legs: lagere versie van beproefde luidspreker, te zien op HEM

Op de High End show in München, die plaatsvindt van 19 tot 22 mei a.s., zal de Nederlandse luidsprekerbouwer Grimm Audio een nieuwe variant van het LS1 luidsprekersysteem genaamd LS 1 Nano Legs introduceren. Met Nano Legs kan een LS1 bovenop een bijzettafel of dressoir worden geplaatst. Dit is een voordeel in bijvoorbeeld kleine ruimtes waar elke vierkante meter telt. De akoestische eigenschappen van de LS1 zorgen ervoor dat hij zowel in grote ruimtes als in kleine ruimtes geweldig functioneert. Nieuwsgierig? Bezoek dan de demoruimte van Grimm Audio in München.

Grimm Audio LS1 Nano Legs

De blikvanger van de LS1 Nano Legs edition van Grimm Audio is de 'Acoustic Mat' die bovenop de voetplaat zit. Bij het plaatsen van een luidspreker op een harde ondergrond zoals een bijzettafel treden reflecties op die het geluid kleuren. De Acoustic Mat absorbeert de reflectie en houdt het geluid schoon van deze verkleuring. De Acoustic Mat is er in twee maten: standaard en groot. De afbeelding toont de standaardmaat.

De LS1 met Nano Legs is een ontwikkeling gebaseerd op een 'special edition' LS1 die het bedrijf heeft ontworpen voor de Studio Concertgebouw Amsterdam. Monitorluidsprekers in deze kleine controlekamer moeten bovenop een basval worden geplaatst en de 'Nano-benen'-versie vergemakkelijkte dat.

In München zal een LS1be Nano Legs versie op het podium staan als centrale luidspreker in een vijfkanaals surroundsysteem. Het demonstreert de nieuwe MU1 surround-afspeelmogelijkheden. “En daarmee vieren we 10 jaar LS1!” aldus Grimm Audio in zijn persverklaring.

De Nano Legs versie van de LS1 is te bestellen voor dezelfde prijs als de versies met normale hoogte en studiohoogte. Grimm Audio is te vinden in kamer E216, Atrium 4.2 in High End München.

Lees ook onze recensie over de LS1a van Grimm Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE