Monitor Audio Cinergy: familie van THX-luidsprekers voor thuisbioscopen

De Britse luidsprekerfabrikant Monitor Audio heeft een nieuwe productlijn genaamd Cinergy aangekondigd. De leden van de Cinergy productlijn vormen een nieuw THX Certified audiosysteem dat installateurs centraal stelt. De familie omvat momenteel de modellen Cinergy 100, 200, 300 en Sub15, die allemaal innovatieve functies bevatten voor de creatie van een fijn thuisbioscoopsysteem.

Monitor Audio Cinergy

De leden van de Cinergy productlijn van het in Groot-Brittannië gevestigde Monitor Audio zijn flexibel door het modulaire ontwerp dat indien nodig kan worden gedraaid. Horizontaal of verticaal? De gebruiker kan kiezen. Het bevat ook een keuze aan isolatie- en bevestigingsmethoden om de vereiste exacte resultaten te bereiken. Bovendien maken flexibele opties integratie in stijlmuren, montage op muren of bevestiging aan de vloer mogelijk. Bovendien kunnen installateurs de mid-tweeter-array op de Cinergy 100, 200 en 300 gemakkelijk draaien, afhankelijk van of ze het product verticaal of horizontaal installeren.

Cinergy biedt ook een verwisselbare mid-tweeter pod om het beste van op maat gemaakte systemen mogelijk te maken. Dankzij het intelligente ontwerp kan de mid-tweeter pod worden verwisseld met de basdrivers op de Cinergy 300. Naast de geïntegreerde handgrepen om het leven gemakkelijker te maken, beschikt Cinergy over handige voetjes en beugelisolatoren om trillingen te verminderen.

Cinergy beschikt over de nieuwste Monitor Audio-technologie, d.w.z. van MPD-transducers voor hoge frequenties tot RDT II-drivers, elk element is ontworpen om de films echt tot leven te laten komen, aldus de verklaring van Monitor Audio.

Ten slotte draagt Cinergy het THX Certified Ultra-keurmerk, volgens de fabrikant een gouden standaard voor audio- en visuele getrouwheid. THX-certificering is niet louter een reeks metingen die met gebruik van een computer in een laboratorium worden gedaan. THX-certificering wordt gedaan met behulp van de dynamiek van luisteren in de echte wereld.

Monitor Audio sponsort de Influencer Lounge in hal 2, stand 2Q250 op ISE van 10-13 mei in Barcelona, waar het bedrijf naar verluidt een statische weergave van de Cinergy 300 zal tonen.

Prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE