NIEUWS

Hypex kondigt nieuwe en verbeterde NCOREx klasse-D versterkertechnologie aan

Het Nederlandse Hypex Electronics heeft een nieuwe en verbeterde versie van zijn populaire NCOREx Class-D-versterkertechnologie aangekondigd. Het bedrijf heeft de NCx500 OEM onthuld en dat is de eerste nieuwe NCOREx-module die zal worden gelanceerd. Volgens het Nederlandse bedrijf zal de nieuwe technologie minstens een factor twee betere prestaties opleveren in vergelijking met originele NCORE-producten. De letter “x” duidt de nieuwe techniek aan, zoals in eXceptional. Hypex zal de nieuwe NCOREx-technologie introduceren op de ISE- en High End-shows in mei 2022, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor toekomstige OEM-producten.

Hypex NCOREx: nieuwe klasse D versterkertechniek

Het in het noorden van Nederland gevestigde Hypex Electronics verkoopt geen versterkers maar versterkermodules die door heel veel fabrikanten worden gebruikt als basis voor hun (eind)versterkers. De aankondiging is dan ook groot nieuws voor veel fabrikanten in de audio-industrie die al lang vertrouwen op Hypex-versterkermodules en meer specifiek op NCORE-producten. Hypex Electronics heeft zijn reputatie gevestigd op basis van de uitzonderlijke prestaties van zijn versterkers, voedingen en DSP's die de grootschalige migratie naar klasse-D-technologie op gang hebben gebracht. Maar in feite was het met NCORE-producten dat Hypex nauw betrokken raakte bij enkele van de meest veeleisende high-end audiotoepassingen die tegenwoordig worden verkocht.

De techniek van Hypex is erkend vanwege het vermogen om hoogwaardige, betrouwbare klasse-D-versterkermodules te leveren voor een verscheidenheid aan toepassingen, van professionele audioproducten tot actieve studiomonitors, en natuurlijk als de basis voor veel hoog aangeschreven home audio-, hifi- en high-end audiomerken en -ontwerpen die momenteel op de markt zijn. Talloze fabrikanten gebruiken de modules van Hypex, al dan niet in een naar eigen smaak gewijzigde vorm.

De techniek van Hypex is begonnen in 2003 met de nieuw uitgevonden 'Universal Class D' (UcD), later gevolgd door de toonaangevende NCore-technologie. Door de stabiliteit van UcD te combineren met verbeterde belastingonafhankelijkheid, lagere vervorming, lagere uitgangsimpedantie en een nieuw comparatorcircuit en regellus, heeft Hypex een consistente nieuwe standaard voor klasse D audioversterking neergezet, zowel in termen van gemeten als subjectieve prestaties.

Hypex streeft altijd naar de beste prestaties in combinatie met de beste kosteneffectieve oplossingen en productiebeschikbaarheid. Hypex zette zijn onderzoeksinspanningen voort om de standaard die met NCORE-producten is vastgesteld, te verhogen, met de nadruk op nog betere audioprestaties en toegevoegde functionaliteiten.

Met de allereerste module die de nieuwe NCOREx-technologie implementeert, zegt Hypex dat dit doel is bereikt met resultaten van ten minste twee keer betere meetbare prestaties. De eerste nieuwe module waarin NCOREx is geïmplementeerd, is de NCx500 OEM en kan worden gebruikt als een drop-in vervanging voor de bestaande NC500 OEM-module. Alle details en specificaties zullen worden onthuld op de beurzen van mei, te beginnen met Integrated Systems Europe 2022 in Barcelona en onmiddellijk daarna met de High End Show in München, waar Hypex ook van plan is een volledig nieuw product voor de doe-het-zelfmarkt te demonstreren.

De nieuwe NCx500 OEM-module beschikt over een ingebouwde, hoogwaardige buffertrap die de gevestigde HxR discrete regelaars van Hypex combineert met zorgvuldig geselecteerde, hoogwaardige componenten. En omdat de NCx500 OEM-module meer stroom kan leveren, is het nominale vermogen van 700 Watt bij vier Ohm nu ook beschikbaar bij twee Ohm. Tegelijkertijd zouden de stationaire verliezen twintig procent lager zijn in vergelijking met de NC500 OEM.

Uit metingen blijkt dat de module een veel betere uitgangsimpedantie heeft, terwijl de frequentierespons laat zien dat de bandbreedte iets hoger is in vergelijking met de vorige NCORE-module. De THD+N vs vermogensmetingen voor 2-, 4- en 8-ohm belastingen zijn ook indrukwekkend, net als de hoogfrequente FFT IMD-metingen, een algehele verbetering van 10 dB of meer te zien is.

Vooralsnog adviseert Niels Burema van Hypex Electronics om oordelen niet alleen op metingen te richten. “Wij geloven dat luistertests waardevoller zijn dan bepaalde metingen. Zelfs als een bepaalde instelling betere metingen zou laten zien, als het minder klinkt dan we hadden verwacht, zouden we toch een andere instelling kiezen. Dit proces heeft vele maanden geduurd, totdat we zeker wisten dat een absoluut geweldige module hadden gemaakt.”

Beschikbaarheid en meer informatie zullen binnenkort op de website van het bedrijf worden gedeeld. Informatie over toekomstige OEM-producten die gebruikmaken van de NCOREx-technologie zal later dit jaar verschijnen.

Kijk op de website van Hypex Electronics voor meer informatie over de techniek van het bedrijf.


EDITORS' CHOICE