NIEUWSSonos

De Sonos Ray is de goedkoopste soundbar van Sonos

Het Amerikaanse Sonos heeft de Ray aangekondigd, een compacte standalone soundbar met een naar eigen zeggen indrukwekkend geluid voor zijn formaat. De levering zal naar verwachting wereldwijd beginnen op 7 juni 2022 en de Ray wisselt in de Benelux voor net geen 300 euro van eigenaar.

Sonos Ray: goedkope soundbar zonder microfoon(s) aan boord

De nieuwe Ray van Sonos legt de lat hoger voor thuisentertainment met nieuwe akoestische innovaties die gebalanceerd geluid, kristalheldere dialogen en robuuste lage tonen produceren. Speciaal ontworpen golfgeleiders projecteren het geluid van muur tot muur en de geavanceerde processor positioneert elementen nauwkeurig in de kamer zodat het voelt alsof je midden in het verhaal zit.

Een nieuw door Sonos ontworpen basreflex systeem produceert diepe en lage tonen met perfect gewogen bass, terwijl de op maat gemaakte akoestiek de midden en hoge tonen nauwkeurig in harmonie brengt. Net als alle andere Sonos-speakers werd Ray afgestemd met de hulp van de Sonos Soundboard, een groep toonaangevende specialisten uit onder andere de muziek- en filmwereld. Finetune het geluid nog verder met Trueplay voor een ideale luisterbeleving in elke kamer, aldus de persverklaring van de fabrikant.

Spraakversterking van Sonos zorgt voor nog grotere helderheid zodat je volgens de fabrikant nooit een woord hoeft te missen, terwijl de modus “Nachtgeluid” de intensiteit van harde geluidseffecten vermindert zodat je niemand in huis stoort. Of je hem nu op een tv-meubel of in een kast zet: het strakke en indrukwekkend compacte design van Ray past in elke ruimte. Ja, het is niet alleen de goedkoopste maar tevens de kleinste soundbar van Sonos tot op heden.

De Ray is verpakt in de meest duurzame verpakking tot nu toe, met een geschenkdoos en beschermende buffers gemaakt van 100% gerecycled papier.

Ray maakt de toonaangevende eenvoud en veelzijdigheid van het merk beschikbaar tegen een toegankelijkere prijs, waardoor je makkelijk je eerste home cinema-installatie kunt opzetten of uitbreiden naar meer kamers. De nieuwe soundbar werkt met alle gangbare streamingdiensten zodat je van films, muziek en meer kunt genieten. Open de Sonos-app en je kunt binnen een paar minuten beginnen met luisteren.

Ray is te bedienen met je huidige afstandsbediening, de Sonos-app, Apple AirPlay 2 en meer. Voeg een paar One's toe aan je home cinema-systeem voor surround sound of maak verbinding met een Sonos-speaker om in meerdere kamers te luisteren. Nee, geen spraakbesturing op de Sonos Ray. De microfoons zijn geschrapt en dat heeft als voordeel dat de Ray ook niet kan meeluisteren en onverhoeds de privacy van de gebruiker kan schenden, in elk geval niet door te luisteren.

Sonos Ray: prijs en leveringsinformatie

De Sonos Ray is vanaf 7 juni 2022 verkrijgbaar voor 299 euro.


EDITORS' CHOICE