Pro-Ject E1, 'A turntable for the people', in 3 uitvoeringen

Pro-Ject heeft de E1 gelanceerd, de eerste van een compleet nieuwe E-Line draaitafels die volgens de fabrikant gericht zijn op de 'budgetbewuste beginnende audiofiel'. De E1 verbreedt het Pro-Ject portfolio om een hele nieuwe generatie de kans te geven aan de hifi-hobby te beginnen zonder spaarvarkens stuk te slaan. De Pro-Ject E1 komt in drie versies; standaard, phono en BT. 

Pro-Ject E1

De E1 van Pro-Ject Audio Systems is de eerste van de nieuwe E-Line draaitafels. Deze E-Line heeft als doel "een geweldige geluidservaring te leveren voor mensen met een beperkt budget, terwijl ze toch handgemaakt zijn in Europa. Beginner, herintreder of ervaren vinylfan, we hebben de E1 ontworpen om indruk te maken."

De Pro-Ject E1 is een plug & play model, wat wil zeggen dat deze in de fabriek afgesteld wordt met de ideale instellingen voor tracking force en anti-skating. De stijlvolle CNC-bewerkte composietvezel sokkel is zorgvuldig vervaardigd om holle ruimtes te vermijden en resonanties te minimaliseren. De lichtgewicht en lage frictie 8,6" aluminium onderarm is geoptimaliseerd voor het hoogwaardige Ortofon OM5e element. De geheel nieuwe ABS Polymeer hoofdplaat met versterkende ribbels biedt een ideale anti-resonantieplatvorm.

De draaitafel is in drie verschillende versies verkrijgbaar, alle voorzien van een 33/45 RPM elektronische snelheidsschakelaar, en wordt geleverd in hoogglans zwart, hoogglans wit, of walnoot. De E1 Phono voegt een interne phono-voorversterker toe aan de basisversie (E1 Standard) en is ideaal als de huidige opstelling geen phono heeft. De E1 BT voegt ook nog draadloze connectiviteit aan de ingebouwde phono voorversterker toe, om de platenspeler draadloos (BT 5.0) te verbinden met bluetooth luidspreker, - hoofdtelefoon of -versterker.

Prijs en marktbeschikbaarheid

De Pro-Ject E1 is medio mei bij de dealer te vinden. De E1 Standard, inclusief cartridge, is verkrijgbaar voor 299 euro, de E1 Phono inclusief cartridge voor 329 euro en de E1 BT inclusief cartridge voor 399 euro. De modellen uit de nieuwe E1-lijn van Pro-Ject worden in de Benelux verdeeld door Mika. 

MERK

EDITORS' CHOICE