NIEUWS

In memoriam Henny Vrienten, zanger van Doe Maar

Redactie Hifi.nl | 25 april 2022

Zanger Henny Vrienten van Doe Maar is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan concertorganisator Mojo bevestigd. Het is niet bekendgemaakt waaraan Vrienten is overleden, maar hij was al langere tijd ziek.

Vrienten is thuis in het bijzijn van zijn gezin overleden. De uitvaart vindt in besloten kring plaats. "De familie hoopt in alle rust en privacy afscheid te kunnen nemen en doet verder geen mededelingen", staat in een persverklaring.

Henny was sinds 1980 de frontman van Doe Maar. De band had in de jaren 80 veel hits, waarvan 'Doris Day' in 1982 de eerste top-10-registratie was. Ook '32 Jaar (Sinds 1 Dag Of 2)', 'De Bom', 'Smoorverliefd' en 'Is Dit Alles' zullen bij velen voor herkenning zorgen. De groep ging in 1984 uit elkaar maar kwam sinds een reünie in 2000 toch regelmatig bij elkaar. In september annuleerde Doe Maar een afscheidstournee omdat Vrienten ziek was. 

Naast voorman van de band was Vrienten componist, gitarist en pianist. Hij bracht ook solo enkele albums uit en maakte soundtracks voor tientallen films en documentaires. Volgens Mojo werkte hij aan de musical De Koning van Amsterdam, die later dit jaar in première gaat. We wensen familie en vrienden veel sterkte.


EDITORS' CHOICE