NIEUWSOptoma

Optoma UHD55: slimme 4K UHD home entertainment projector

Projectorbouwer Optoma heeft de UHD55 aangekondigd, een projector die een Ultra HD 4K resolutie (3.840 x 2.160) kan leveren met een helderheid van 3.600 lumen. “Bereid je voor om versteld te staan. Dompel jezelf onder in een wereld van Ultra HD-gaming, live sport, tv-programma's en films met de UHD55 projector met hoge helderheid. Ervaar scherpe 4K UHD-resolutie en ultralage invoervertraging voor vloeiende gaming met hoge framerate. Tv- en filmfans kunnen genieten van betoverend entertainment op een uitgestrekt scherm met superbrede DCI-P3-filmkleuren, kristalheldere details en sprankelend contrast.,” aldus de tekst van het persbericht van Optoma.

Optoma UHD55: entertainment op groot scherm

Deze compacte en stijlvolle projector zit boordevol met de nieuwste technologie en functies en biedt high dynamic range (HDR) en HLG-compatibiliteit, full 3D en HDMI 2.0. Slimme functies zijn onder andere spraakbesturing, Creative Cast, IFTTT en een ingebouwde mediaspeler.

Installatie is eenvoudig met een 1,3x zoom, verticale lensverschuiving, 3x3 kromtrekken, vierhoekcorrectie en trapeziumcorrectie voor beelduitlijning. Perfect om te genieten van levensecht entertainment op een groot scherm in elke woonruimte.

Maak en bekijk beelden met een projector die veel groter zijn dan van een televisie. Volgens de fabrikant kan een projectiediagonaal van 300 inch worden gemaakt en dat is perfect voor het nabootsen van de meeslepende bioscoopervaring in het comfort van de eigen woning.

Ultra HD 4K-resolutie levert scherpere, levensechte beelden en rijkere kleuren, zodat eventueel dichter bij het scherm gezeten kan worden. Optoma’s DLP-projectoren bieden CTA (Consumer Technology Association) goedgekeurde True 4K UHD-resolutie, die 8,3 miljoen pixels op het scherm kan projecteren. Dat is vier keer meer detail dan Full HD en twee keer zoveel als van concurrerende technologie, die slechts 4,1 miljoen pixels levert.

Optoma geeft een helderheid op van 3.600 lumen en een contrastverhouding van 1.200.000:1. De resolutie is 3.840x2.160. De UHD55 zou meer dan een miljard kleuren moeten kunnen weergeven. De UHD55 heeft ook een luidspreker van 10 Wat aan boord, maar voor goed geluid moet natuurlijk een versterker of AV-receiver gebruikt worden. De 240 Watt lamp heeft een levensduur tussen de 4.000 en 15.000 uur, afhankelijk van hoe de UHD55 wordt gebruikt.

Optoma UHD55: prijs en leveringsinformatie

De Optoma UHD55 heeft een adviesprijs van 1.600 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE