Pro-Ject Audio Phono Box S3 B en DS3 B: betaalbare gebalanceerde phono-versterkers

Het Oostenrijkse Pro-Ject Audio Systems heeft een tweetal gebalanceerd uitgevoerde phono-versterkers aangekondigd genaamd Phono Box DS3 B en Phono Box S3 B. Beide toestellen zijn verregaand instelbaar. Het duurste model is de DS3 B en die is voorzien van louter discrete componenten zonder gebruik van OpAmps. Zowel de S3 B als de DS3 B zijn verkrijgbaar in een aluminiumkleurige en zwarte behuizing en optioneel zijn voor de Phono Box DS3 B houten magnetisch te bevestigen zijpanelen verkrijgbaar.

Pro-Ject Audio Phono Box S3 B en Phono Box DS3 B: instelbaar en symmetrisch

Volgens Pro-Ject Audio is er vraag naar betaalbare symmetrisch uitgevoerde phono-versterkers en dat is naar eigen zeggen de reden dat het bedrijf een tweetal nieuwe phono-versterkers op de markt heeft gebracht. Pro-Ject Audio had al symmetrische phono-versterkers in de duurdere RS-productlijn en de nieuwe S3 B en DS3 B zijn afgeleid van hun duurdere familieleden.

De behuizing is gemaakt van aluminium en staal en biedt een grote mechanische en elektromagnetische stabiliteit. Pro-Ject heeft de schakelingen ontdaan van IC’s. Het hele circuit is symmetrisch opgebouwd. Symmetrische circuits en verbindingen klinken niet per definitie beter, maar zijn wel per definitie minder gevoelig voor verstoringen.

De gebruiker kan twee draaitafels tegelijk aansluiten, de ene via cinch en de andere via de gebalanceerde verbinding. Instellingen voor elke ingang worden bewaard in het geheugen/ Het uitgangsniveau is regelbaar zodat het volume van de aangesloten draaitafel min of meer gelijk kan worden getrokken met andere bronnen.

De S3 B is instelbaar. De ultralage waardes van 50 pF en 10 Ohm kunnen gebruikt worden voor kabels met een hoge capaciteit of sommige zeldzame mc-elementen.

De DS3 B heeft alles wat de S3 B heeft maar gaat nog een stap verder. Niet alleen zijn alle mogelijke IC’s geschrapt maar het circuit is ook vrij van OpAmps. De DS3 B heeft dus louter discrete componenten aan boord. Verder biedt de DS3 B de mogelijkheid om de belastingweerstand tijdens het spelen traploos aan te passen met een draaiknop.

Pro-Ject Audio Phono Box S3 B en Phono Box DS3 B: prijzen en leveringsinformatie

De Pro-Ject Phono Box S3 B heeft een adviesprijs van net geen 400 euro. De Phono Box DS3 B gaat voor net geen 600 euro over de toonbank.


MERK

EDITORS' CHOICE