NIEUWSCanor Audio

Canor DAC 2.10 Precision Tube Dac: acht digitale filters, MQA-ondersteuning en buizenuitgang

Het in Slowakije gevestigde audiobedrijf Canor is vooral bekend vanwege zijn buizenversterkers maar het bedrijf bouwt ook digitale circuits. De nieuwe DAC 2.10 is hiervan een bevestiging. De buiskenmerken van de DA-converter worden benadrukt in zijn volledige naam, t.w. Precision Tube DAC. Het apparaat is dual mono opgebouwd, met afzonderlijke kanalen op basis van een 32-bits ESS9038Q2M-converter van ESS Technology Inc.

Canor DAC 2.10: DA-converter met buizentrap

De Canor DAC 2.10 is een pure DA-converter zonder enige streaming-functies. Het apparaat verwerkt PCM -signaal tot 32-bits/768 kHz, via USB 2.0 met audioklasse 2-ondersteuning en asynchrone gegevensoverdracht vanaf een computer. Met optische en coaxiale S/PDIF-interfaces, evenals AES/EBU, kan de Canor DAC 2.10 native PCM tot 24-bit/192 kHz lezen. DSD tot 512 wordt ook ondersteund. Dan is er ook nog MQA-hardwaredecodering.

De Slowaakse fabrikant heeft acht digitale filters ingebouwd en de gebruiker kan een filter naar zijn smaak kiezen. Na DA-conversie komt het analoge signaal in een buizentrapje terecht. Het warme, levendige geluid van de DAC 2.10 wordt geleverd door Electro-Harmonix's 6922EH quad-triode buizen. De verbinding naar buiten gaat via een set cinch-aansluitingen of XLR-aansluitingen.

Bediening gaat met knopjes op het front of met de meegeleverde IR-afstandbediening. Op het front bevindt zich een 3,5-inch TFT-scherm met een resolutie van 480 x 320 pixels. Het scherm kan overigens desgewenst gedimd worden.

Canor DAC 2.10: prijs en leveringsinformatie

De Canor DAC 2.10 is verkrijgbaar met een zwart of zilver frontpaneel. De adviesprijs is 3.849 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE