NIEUWSScansonic

Scansonic lanceert muurhangers L on-Wall en M on-Wall en vloerstaander L14 en monitormodel L7

Het Deense luidsprekermerk Scansonic heeft twee muurhangende modellen uitgebracht, genaamd L on-Wall en M on-Wall. Daarnaast heeft het bedrijf een nieuwe vloerstaander genaamd L14 en een nieuw monitormodel genaamd L7 gelanceerd. De muurhangers zouden goed moeten passen bij de productlijnen die met dezelfde letter beginnen.

Scansonic L7 en L14: monitormodel en vloerstaander

De nieuwe Scansonic L7- en L14 vullen de L-productlijn aan. Beide modellen hebben een 6,5-inch woofer die is gemaakt van een speciaal papieren conusmateriaal om de optimale stijfheid en demping voor de conusgrootte te bereiken. Monitormodel heeft één woofer en vloerstaander L14 heeft er twee.

Voor de hoogweergave is een hoogwaardige 1-inch zijden soft-dome tweeter ingezet, terwijl de gepoorte kast (voorkant voor L7, achterkant voor L14) volgens opgave van de fabrikant zwaar is versterkt. Ook is de dikte van de wanden vergroot, waardoor ongecontroleerde resonanties worden verminderd.

Scansonic L on-Wall: tweeweg muurhanger met soft-dome tweeter

De L On-Wall is ontworpen om te passen bij de rest van de L-serie en deelt dezelfde kerntechnologie, inclusief een 1-inch soft-dome tweeter gecombineerd met een 4,5-inch Kevlar bas/middentoner. De baspoort zit aan de voorkant. De 10 cm diepe, slanke behuizing moet een gemakkelijke plaatsing in een thuisbioscoop of stereo-opstelling mogelijk maken waar de ruimte beperkt is zonder afbreuk te doen aan de geluidskwaliteit. Scansonic voegt eraan toe dat de L on-Wall goed zal werken in combinatie met een subwoofer. dat is niet vreemd want het relatief kleine kastvolume zal geen indrukwekkende laagweergave kunnen genereren.

Scansonic M on-Wall: tweeweg muurhanger met lint-tweeter

De M On-Wall doet er een schepje bovenop en belooft een geluid van hoge kwaliteit in een configuratie aan de muur. De afgedichte Kapton/aluminium lint-tweeter leent krijgt gezelschap van een 4,5-inch honingraatversterkte woofer van glasvezel. De baspoort zit aan de onderkant. Deze multifunctionele luidspreker kan worden gebruikt als achter- of stereoluidspreker in een thuisbioscoop en in een 2.1-opstelling met een subwoofer voor een betere laagweergave.

Scansonic L on-Wall, M on-Wall, L7 en L14: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe luidsprekers zijn nu verkrijgbaar. Uitvoeringen en prijzen zijn als volgt.

Scansonic L7 (zwart, wit of walnoot):                  690 euro per paar
Scansonic L14  (zwart, wit of walnoot):            1.690 euro per paar
Scansonic L On-Wall (zwart, wit of walnoot):     450 euro per paar
Scansonic M On-Wall (zijdemat zwart of wit):    825 euro per paar

MERK

EDITORS' CHOICE