NIEUWSHOBO hifi

Record Player Day bij HOBO hifi op Record Store Day 2022

Redactie Hifi.nl | 17 april 2022

Zaterdag 23 april aanstaande is het weer Record Store Day, de jaarlijkse feestdag volledig in het teken van het zwarte goud. De winkels van HOBO hifi sluiten zich bij die viering aan, en wel met Record Player Day: "Kom met je nieuwe of je favoriete lp's naar onze winkels en ervaar meteen hoe ze klinken op een hagelnieuwe Thorens platenspeler!"

Record Player Day: zaterdag 23 april

Veel muziekliefhebbers kijken jaarlijks uit naar Record Store Day. Een dag wanneer er vele speciale releases worden uitgebracht, waarvan het grootste deel op vinyl. Lekker struinen door de platenbakken en die ene persing scoren die je wilde hebben. Maar zonder platenspelers geen vinylweergave. Daarom heeft HOBO hifi Record Player Day in het leven geroepen: een dag waarop je met je eigen vinyl en/ of platenspeler naar de winkels in Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch en Den Haag kan komen om gezellig te luisteren op een goede hifi-set, je te verlekkeren aan de nieuwste platenspelers, of om je eigen draaitafel een servicebeurt te laten geven.

Op zaterdag 23 april staan bij de filialen van HOBO hifi de nieuwe Thorens TD 1500 en/of TD 403 DD klaar, want in elke winkel vind je minimaal een van deze modellen speelklaar opgesteld. In Apeldoorn doen ze daar een schepje bovenop en zijn ook de Thorens TD 124 DD / SPU 124 en TD 1601/ AT33EV combinaties te vinden.

Breng je oude speler weer in topvorm

Veel oude platenspelers hebben tientallen jaren op een tochtige, koude en soms bloedhete zolder doorgebracht, waardoor snaren en smering van het plateau en lagers op- of uitgedroogd zijn. Dat gaat ook op voor de rubberen ophanging van de cantilever/ naalddrager in het element (het staafje waar de diamanten naald aan vastzit).

Ook kunnen de spoeltjes in dat element gecorrodeerd zijn en heeft het magneetje aan kracht verloren. Om van de afstelling van het element, de naaldkracht en meer maar te zwijgen. Veel platenspelers eindigen daarom onnodig op schroothoop. Dat is natuurlijk zonde, want veel oudere spelers zijn met wat tijd liefde en investering ook weer prima tot leven te wekken. 

Natuurlijk wordt de kwaliteit van veel nieuwe betere platenspelers niet gehaald, maar omdat een ouder speler vaak emotionele waarde heeft (of het budget gewoonweg wat klein), is het servicen van een oude platenspeler soms best aantrekkelijk. De teams van HOBO hifi kunnen je daar prima bij helpen. Vaak al in de winkel zelf, soms door inschakelen van ons service- en reparatieprogramma. Neem je oudere speler dus mee naar de winkel om de mogelijkheden te bespreken. Lees meer over Record Player Day op de website van HOBO hifi.


EDITORS' CHOICE