NIEUWSEpos

De ES-14N is de eerste luidspreker van herrezen Epos

Epos is een van oorsprong Brits luidsprekermerk dat in 1983 is opgericht door Robin Marshall. In 2020 is het merk overgenomen door Karl-Heinz Fink, oprichter van het Duitse FinkTeam. Epos zal op de komende High End audiobeurs begin mei 2022 in München het eerste nieuwe model sinds de overname door FinkTeam aan het publiek tonen.

Epos ES-14N: tweeweg monitorluidspreker

De Epos ES-14N luidspreker is het eerste model dat wordt aangekondigd sinds de aankoop van Epos van Michael Creek door FinkTeam. Het van oorsprong Britse merk heeft een trouwe aanhang behouden dankzij de ontwerpen van Robin Marshall, die Epos in 1983 heeft opgericht. Marshall had een reputatie m.b.t. het maken van luidsprekers anders dan wat werd gedefinieerd als de 'Britse manier', d.w.z. anders dan de beroemde door de BBC beïnvloede constructies die door veel Britse luidsprekers worden gevolgd.

Voor de wederopstanding van Epos is het logisch om het beroemdste model, de ES-14N opnieuw te creëren. De eerbiedwaardige tweeweg monitorluidspreker had een vrij grote kast, en dus lijkt het erop dat de geheel nieuwe ES-14N, althans esthetisch, veel van hetzelfde DNA deelt. Fink lijkt hierbij een beetje te leunen op mogelijke nostalgische gevoelens maar tegelijkertijd heeft Fink zich wel eens laten ontvallen dat een ontwerper moet voorkomen om gevangen te raken in het verleden. We mogen dus veronderstellen dat de nieuwe ES-14N ook nieuwe techniek aan boord heeft.

De lancering van de Epos ES-14N zal dit jaar plaatsvinden op de High End Show in de Duitse stad München, die wordt gehouden van 19 tot 22 mei. Bezoekers vinden de Epos-stand op A4.1 E121.

Prijzen en leveringsinformatie zijn nog niet bekend gemaakt. De website van Epos staat op dit moment in de steigers.

MERK

EDITORS' CHOICE