NIEUWSQ Acoustics

De Q Acoustics E120 lijkt op een thermostaat maar het is een audiosysteem

De Britse luidsprekerbouwer Q Acoustics heeft de E120 uitgebracht. De nieuwe E120 ziet eruit als een thermostaat maar het is een kleine versterker die twee keer 25 Watt kan leveren aan twee in de muur of in het plafond geplaatste luidsprekers, die Q Acoustics ook verkoopt. Muzieksignaal wordt aangeleverd via Bluetooth maar de gebruiker kan ook naar de ingebouwde radio luisteren. De E120 is waterdicht en geschikt voor gebruik in de keuken of badkamer.

Q Acoustics E120: centrale hub in een geluidsysteem

De E120 van het Britse Q Acoustics meet 91 x 151 x 33 millimeter en heeft een 3,2-inch kleurenscherm voor track-, artiest- en albuminformatie en is voorzien van aanraakgevoelige bedieningselementen. Een IP67 spatwaterdichte IR-afstandsbediening zit ook in het leveringspakket. Ondertussen heeft de E120 zelf een IP54-classificatie, zodat hij makkelijk in een keuken of badkamer geplaatst kan worden.

De gebruiker kan via Bluetooth 5.0 muziek naar de E120 sturen (met ondersteuning van A2DP) of de ingebouwde DAB+- en FM-radio van het systeem gebruiken en bronnen aansluiten via de 3,5 mm jackplug of de optische ingang (16 bit/48 kHz).

Het systeem levert 25 Watt per kanaal aan klasse D vermogen (tot 6 Ohm) en kan worden gekoppeld aan luidsprekers uit de nieuwe op maat gemaakte reeks van Q Acoustics of elk ander paar passieve luidsprekers met een impedantie tussen 6 en 8 Ohm. Bovendien bevat de E120 een subwooferuitgang voor wie een zwaardere laagweergave zou willen hebben.

De E120 kan afzonderlijk worden gekocht in een witte of zwarte uitvoering. Q Acoustics biedt echter enkele pakketten om het bouwen van een op de E120 gebaseerd systeem nog eenvoudiger te maken. Voor plafondluidsprekers is er bijvoorbeeld de E120 met een paar luidsprekers van het model Qi65CB of Qi65C. Q Acoustics heeft ook het model Qi65CW dat weerbestendig is en dus geschikt is voor douches, badkamers en veranda's.

Liever luidsprekers aan de muur? Dan heeft Q Acoustics het model Qi65RP Performance of de Qi65EW die weerbestendig is. Bij deze opties worden twee QED 19 AWG-luidsprekerkabels van zeven meter en een 16 AWG-voedingskabel van vijf meter meegeleverd.

De luidsprekeruitgangen van de E120 kunnen worden geconfigureerd als stereo of dual-mono en bovendien kan op elke uitgang een paar luidsprekers in serie worden geschakeld om een gelijkmatige geluidsverdeling in grotere ruimtes te leveren.

Q Acoustics E120: prijs en leveringsinformatie

De Q Acoustics E120 is verkrijgbaar vanaf eind april in een witte of zwarte kleur. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.


MERK

EDITORS' CHOICE