NIEUWS

Ichos Vienna One: gedeeltelijk actieve vloerstaande luidspreker met AMT

De Oostenrijkse luidsprekerfabrikant Ichsos heeft naar eigen zeggen twee en een half jaar besteed aan de ontwikkeling van de Ichsos Vienna One. De Vienna One is een vloerstaande deels actieve luidspreker die thans rijp is voor levering. De koper heeft een zeer ruime keus aan kleuren.

Ichsos Vienna One: vloerstaander met actieve woofers

Volgens de in Oostenrijk gevestigde fabrikant Ichos is de Vienna One een nieuwe referentie binnen het portfolio. De nieuwe vloerstaande luidspreker weegt 75 kilogram en is 1,25 meter hoog.

Zowel de middentoner als de tweeter zijn passief. De tweeter bestaat uit een Air Motion Tweeter (AMT) met golfgeleider, die hier als dipool werkt en zich in een aluminium compartiment aan de bovenkant bevindt die ontkoppeld is van de hoofdbehuizing.

Het laagweergave komt voor rekening van twee woofers met een diameter van 25 centimeter in aparte gesloten behuizingen. De woofers worden aangedreven door eindversterkers die samen met het Duitse Abacus Electronics zijn ontwikkeld. De versterkers hebben een vermogen van 350 Watt RMS in een brugschakeling. Via DSP is het frequentiebereik in te stellen tussen 20 Hz (-3 dB) en 100 Hz. De belangrijkste parameters kunnen worden ingesteld op het achterpaneel van de Ichos Vienna One, inclusief volume of ingangsniveau, bas roll-off of een bas laag filter.

Ichos vertrouwt op in totaal drie aparte voedingen voor signaalverwerking, besturing en de drievoudig gefilterde voeding voor de eindversterkermodules. Uiteraard is de Vienna One ook voorzien van de nodige beveiligingcircuits tegen overbelasting en oververhitting. Verder is er inschakelruisonderdrukking en een automatische inschakeling of inschakeling op afstand. Muzieksignaal kan worden aangeleverd via cinch of XLR of 6,3 mm jack.

De behuizing van de Ichos Vienna One bestaat uit HDF-panelen, die zijn aangevuld met binnenpanelen en multiplex verstevigingen. Als isolatiemateriaal worden Oostenrijkse schapenwol en keramische schuimplaten gebruikt. De afmetingen zijn 300 x 450 x 1.250 millimeter (B x D x H).

Ichsos Vienna One: prijs en leveringsinformatie

Ichos benadrukt dat bijna elke lak- en kleurvariant verkrijgbaar is. We weten niet hoeveel de luidsprekers in de Benelux zouden kosten maar – louter ter indicatie – op een |Duitstalige website zagen wij een vanaf-prijs van 43.900 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Ichsos.


EDITORS' CHOICE