NIEUWSClearaudio

Clearaudio Professional Power 24V: draaitafelvoeding met ringkerntransformator

De Duitse draaitafelbouwer Clearaudio heeft een hoogwaardige 24-Volt gelijkstroomvoeding gebouwd die is ontworpen als aanvulling op de Innovation Series van het Duitse merk. Daarnaast kan de nieuwe voeding ook gebruikt worden voor de Clearaudio Ovation draaitafel. De Clearaudio Professional Power 24 V is leverbaar in een zwarte of zilverkleurige uitvoering.

Clearaudio Professional Power 24V: lineaire voeding met ringkerntransformator

Clearaudio biedt bestaande eigenaren en nieuwe kopers van de Ovation en Innovation Series draaitafels een derde keuze aan voeding in de vorm van de Clearaudio Professional Power 24V.  Deze losse voeding zit tussen de standaard SMPS-eenheid waarmee al deze modellen aanvankelijk werden gelanceerd en de premium batterijgevoede Clearaudio Smart Power 24V.

De Professional Power 24V is een hoogwaardige lineaire voeding gebaseerd op een ringkerntransformator en grote elektrolytische condensatoren. De volledig discrete MOSFET-spanningsstabilisatie zorgt voor de essentiële constante 24 Volt gelijkstroomvoeding voor de aangesloten draaitafel. De constructie van het apparaat is voorzien van elektronische componenten van professionele kwaliteit en een zorgvuldig gemonteerde transformator in de compacte cilindrische behuizing. De bevestiging is zodanig dat mechanische ruis en interne microfonische effecten sterk worden gereduceerd.

Met een geoptimaliseerde circuitlay-out, inclusief uiteindelijke passieve filtering die is aangebracht na de fysiek te grote beveiligingszekering, wordt de dynamische uitgangsimpedantie van de unit erg laag gehouden. Op deze wijze wordt naar eigen zeggen de best mogelijke koppeling met de gelijkstroommotor van de draaitafel bereikt.

Clearaudio Professional Power 24V: technische specificaties

  • Ingangsspanning: 110 Volt AC, 60 Hz, max. 1,4 A of 240 Volt AC, 50 Hz, max.1,4 A
  • Uitgangsspanning: 24 Volt, max. 500 mA (gezekerd met een tijdvertragingszekering)
  • Stroomverbruik bij 33 toeren: > 3,0 Watt
  • Stroomverbruik bij  45 toeren: > 3,1 Watt
  • Stroomverbruik bij 78 toeren: > 3,3 Watt
  • Stroomverbruik uitgeschakeld: 0,0 Watt
  • Gewicht: 1,1 kilogram
  • Afmetingen (B x D x H): 92 x 145 x 94  millimeter

 

Clearaudio Professional Power 24V: prijs en leveringsinformatie

De Clearaudio Professional Power 24V is nu verkrijgbaar in zwart of zilver. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE