NIEUWSKEF

De eerste elektrische auto van Lotus heet Eletre en hij heeft 15 of 23 luidsprekers van KEF

Autofabrikant Lotus heet zijn eerste elektrische auto aangekondigd en het is ook meteen de eerste SUV van het merk. De nieuwe auto heeft de naam Eletre gekregen en het Britse audiomerk KEF heeft het geluidsysteem voor de Eletre mogen ontwikkelen. De inzittenden krijgen muziek via 15 of 23 luidsprekers die door in totaal 1.380 of 2.160 Watt versterkervermogen worden aangestuurd. Prijzen en leveringsinformatie zijn nog niet bekend gemaakt.

Lotus Eletre: krachtig, snel en elektrisch

De Eletre is een vierwielaangedreven auto en heeft een accucapaciteit van ruim 100 kWh en een vermogen van 600 pk. Dat is een gedurfde nieuwe dimensie aan het Lotus Performance Car-portfolio. De Eletre vertegenwoordigt een reeks primeurs voor Lotus: 1. het eerste vijfdeurs productievoertuig, 2. het eerste model buiten het sportwagensegment, 3. de eerste lifestyle elektrische auto en 4. de meest “verbonden” Lotus ooit.

De Lotus Eletre is een onderscheidende en vooruitstrevende SUV, de eerste van een nieuwe generatie volledig elektrische SUV's. Het haalt de kernprincipes en het Lotus-DNA uit meer dan zeventig jaar sportwagendesign en verfijnt ze tot een begeerlijke, geheel nieuwe lifestyle-auto voor de volgende generatie Lotus-klanten, aldus de fabrikant.

Lotus Eletre: geluidsysteem van KEF

Maar dat is niet waarom we de Lotus aandacht geven. Wij zijn geïnteresseerd in de muziekinstallatie aan boord van de Eletre. In nauwe samenwerking met Lotus heeft de Britse fabrikant KEF zijn expertise op het gebied van audiotechniek gebruikt om een naar eigen zeggen werkelijk driedimensionale en schaalbare geluidservaring voor de Lotus Eletre te creëren.

Het standaard audiosysteem van de nieuwe Lotus Eletre elektrische Hyper-SUV, genaamd KEF Premium, beschikt over een 1.380 Watt 15-speakersysteem met Uni-Q en surround-sound technologie. Het KEF-geluidssysteem met 1.380 watt en 15 luidsprekers zorgt standaard voor een perfect geluid.

Klanten kunnen upgraden naar de KEF Reference, een 2.160 Watt, 23-driver luidsprekersysteem met Uni-Q en 3D surround sound-technologie. De KEF Reference-optie beschikt ook over Uni-Core-technologie, een nieuwe benadering van het ontwerp van luidsprekers en subwoofers die afmetingen en prestaties opnieuw definieert. Zowel de KEF Premium- als de KEF Reference-audiosysteemopties hebben gedeeltelijk zichtbare luidsprekers in de deuren, een technisch detail en een prachtig designelement.

Is het niet prachtig? We krijgen gewoon zin in nutteloos woon-werkverkeer. Zodra de auto op de markt is, gaan we de importeur vragen om een recensie-exemplaar.

MERK

EDITORS' CHOICE