NIEUWSEstelon

De nieuwe Estelon X Centro MkII en X Centro Diamond MkII zijn nu beschikbaar

De in Estland gevestigde luidsprekerbouwer Estelon heeft MkII-versies uitgebracht van de bestaande centermodellen X Centro en X Centro Diamond. Net als zijn voorganger, de X Centro, was het ontwerp gebaseerd op het XC-model en past het perfect bij de uitstekende toonweergave en verfijning van alle Estelon-producten. De drivers zijn afkomstig van Accuton. Het Diamond model heeft een diamant tweeter.

Estelon X Centro MkII en X Centro Diamond MkII: hoogwaardige centerluidspreker

Estelon biedt de nieuwe X Centro Mk II aan in twee varianten. De X Centro MkII wordt geleverd met een keramische omgekeerde dome-tweeter en de X Centro Diamond Mk II wordt geleverd met een diamanten tweeter. Zoals alle modellen uit de X-serie is het nieuwe centermodel voorzien van hoogwaardige drivers die zijn ontworpen en geproduceerd door de bekende Duitse driverfabrikant Thiel & Partner GmbH (Accuton).

De twee keramische mid-woofers met een diameter van 158 millimeter zorgen voor een zuivere impulsrespons met buitengewoon lage totale harmonische vervorming (THD) en intermodulatievervorming (IMD). De keramische 25 millimeter omgekeerde dome-alfakorund-tweeter houdt de vervorming uitzonderlijk laag, en de eerste break-up-modi worden buiten het hoorbare bereik geduwd, terwijl de diamantversie (ook 25 mm) met chemisch opgedampt diamantmembraan van Accuton geluiden kan reproduceren tot de hoogste frequenties (tot 60 kHz), zonder vervormingen in het menselijk gehoorbereik.

De cross-over van de X Centro Mk II is herzien en is voorzien van nieuwe en verbeterde weerstanden en condensatoren die een groter dynamisch bereik en meer transparantie bieden. De nieuwe interne bekabeling wordt verzorgd door Kubala-Sosna. Alle filtercomponenten zijn direct, via point-to-point-technieken, met de hand gesoldeerd met hoogwaardig zilversoldeer, terwijl de kortst mogelijke kabellengtes tussen drivers, cross-over en aansluitingen worden gebruikt.

De geïntegreerde standaard van de X Centro Mk II heeft een goed ontworpen basis, gefreesd uit aluminium. De basis wordt vervolgens bevestigd aan een slanke, aluminium buis die de luidspreker vastzet. Deze constructie geeft de luidspreker volgens de fabrikant de nodige stabiliteit om trillingen te elimineren en de getrouwheid van de weergave te verbeteren.

De basreflex behuizing van beide varianten van de X Centro is gemaakt van een composietmateriaal dat lijkt op marmer. Het gewicht inclusief de standaard is 48 kilogram. De gevoeligheid is 91 dB (2,83 Volt / 1 meter) en de impedantie is acht Ohm.

Estelon X Centro MkII en X Centro Diamond MkII: prijzen en leveringsinformatie

Estelon kan beide centerluidsprekers in verschillende kleuren leveren. De X Centro MkII heeft een adviesprijs van 15.200 euro. De diamantversie wisselt voor 21.500 euro van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE