NIEUWS

ZMF Headphones kondigt het vlaggenschip Atrium aan met bio-cellulose drivers

De in de Amerikaanse stad Chicago gevestigde hoofdtelefoonbouwer ZMF Headphones heeft een nieuw over-ear model genaamd Atrium aangekondigd. De Atrium is straks meteen het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf. De oorschelpen zijn gemaakt van hout en het membraan van de drivers is gemaakt van bio-cellulose. De koper kan kiezen uit verschillende afwerkingen.

ZMF Headphones Atrium

ZMF Headphones onderscheidt zich van zijn concurrenten door het gebruik van membranen in zijn drivers die zijn gemaakt van bio-cellulose. De Atrium heeft dezelfde bio-cellulose technologie in een nieuwe driver, maar de Atrium heeft meer wijzigingen ondergaan zoals een geheel nieuw dempingssysteem en een meer open oorschelpontwerp.

Fans van het in Chicago gevestigde merk wachten al meer dan een paar jaar op een nieuw product van ZMF. De producten van ZMF zijn aanpasbaar voor een op maat gemaakte smaak met verschillende houtsoorten en mix-and-match opties voor oorkussens, waardoor een aanzienlijke vraag is ontstaan van een groot aantal trouwe volgers. ZMF Headphones besteedt naar eigen zeggen veel aandacht aan de fijnafstemming van de nieuwe bio-cellulose driver waar het bedrijf bekend om is geworden, maar ook het opnieuw afstellen van de dempingsmaatregelen in en om de oorschelpen. Iedereen die zelf wel eens met absorptiemateriaal heeft gespeeld of  oorkussens heeft verwisseld, weet dat subtiele veranderingen op dit gebied kunnen zorgen voor substantiële verbeteringen (of verslechteringen) m.b.t. de klank van de hoofdtelefoon. Dat geldt voor elke akoestische ruimte.

De opties voor de houten oorschelpen zijn Natural Cherry of een verouderde koperen afwerking voor de standaardversie, vergezeld van een zeer beperkte serie (40 in totaal) Bubinga-hout bij de lancering begin deze maand. De modellen Auteur en Eikon van ZMF worden stopgezet, maar de Auteur keert tegen de zomer terug als de Auteur Classic. De Auteur Classic zal enkele kleine aanpassingen aan de driver bevatten en het nieuwe Atrium-dempingssysteem.

De impedantie van de Atrium is 300 Ohm, en de standaard Cherry versie weegt 460 gram. De koper kan kiezen uit allerlei materialen en kleuren en zijn Atrium verregaand personaliseren.

We weten niet of de producten van ZMF ook naar Europa zullen komen en wat ze dan zullen kosten. Op de website van ZMF Headphones staan prijzen genoteerd vanaf circa 2.100 euro, maar dat zal vermoedelijk zonder transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief zijn.

Meer weten? Kijk dan op de website van ZMF Headphones.


EDITORS' CHOICE