NIEUWS

Warwick Acoustics betreedt de wereld van de Car HiFi

Het Britse merk Warwick Acoustics is bekend vanwege zijn bijzondere elektrostatische hoofdtelefoons. Het bedrijf heeft de basis van zijn techniek voor hoofdtelefoons gebruikt voor het bouwen van luidsprekers voor plaatsing in auto’s. Het nieuwe ElectroAcoustic Panel van Warwick zou daartoe de eerste aanzet moeten zijn.

Warwick Acoustics ElectroAcoustic Panel

Het nieuwe zogeheten ElectroAcoustic Panel van Warwick Acoustics is een elektrostatische luidspreker die speciaal is ontwikkeld voor installatie in voertuigen en volgens de fabrikant de eerste autoluidspreker ter wereld die volgens dit principe werkt. Volgens de fabrikant heeft ontwikkeling van deze techniek tot een productierijp ontwerp een periode van vijf jaar in beslag genomen. De transparantie en luchtigheid van de elektrostatische hoofdtelefoons van Warwick is hiermee naar het interieur van een auto gebracht. Bijkomende voordeel is dat de nieuwe drivers van Warwick tot 75 procent minder wegen en ook minder stroom nodig hebben dan conventionele autoluidsprekers. Ten slotte, de nieuwe drivers van Warwick zijn gemaakt van upcycled en recycleerbare materialen en vereisen geen niet-duurzame zeldzame aardmetalen bij de productie.

De ElectroAcoustic Panels bestaan uit een gepatenteerde elektrostatische driver met een geschikte elektronische aandrijfmodule en moeten op verschillende manieren gevormd kunnen worden, waardoor autofabrikanten veel vrijheid krijgen in de plaatsing en vormgeving van de luidsprekers. We zijn benieuwd naar de eerste auto met de nieuwe drivers van Warwick Acoustics aan boord.

Lees ook onze recensie over de Warwick Acoustics Aperio.


EDITORS' CHOICE