NIEUWSRega

Rega brengt speciale versie van Planar 1 uit ter viering van Record Store Day

Het Britse audiobedrijf Rega heeft voor de viering van de jaarlijks terugkerende Record Store Day een speciale editie aangekondigd van het bestaande model draaitafel Planar 1. Record Store Day is een uit Groot-Brittannië overgewaaid feestje en vindt dit jaar plaats op 23 april. Op deze dag wordt de speciale RSD-editie van de Planar 1 in een oplage van maximaal 500 exemplaren verkocht in de verschillende platenwinkels die meedoen aan Record Store Day.

Record Store Day: vijftienjarig jubileum

Ter gelegenheid van het vijftienjarig jubileum van Record Store Day dat dit jaar zal plaatsvinden op 23 april, brengt het Britse audiobedrijf Rega een gelimiteerde oplage van Planar 1 draaitafels uit met een bijzonder uiterlijk. De draaitafel is uitgerust met een nauwkeurige RB110-toonarm met een vooraf geïnstalleerde Rega Carbon-cartridge en een 24-Volt motor.

De fabrikant beweert dat elk van deze draaitafels met de hand zal worden gemaakt in het Verenigd Koninkrijk in een oplage van slechts 500 stuks. Ter ere van het vijftienjarig jubileum van RSD zal de Rega Anniversary-draaitafel worden voorzien van een draaitafelmat in RSD-kleuren en -logo's, evenals een bijpassend logo op de kast. De eigenaar krijgt ook een badge met het RSD-logo.

De Planar 1 heeft een riemaandrijving, een MDF-tafel en een draaiplateau van fenolhars die resonanties effectief dempt. Volgens de ontwikkelaars is de speler in eerste instantie al ingesteld in de fabriek, zodat je na het uitpakken binnen een minuut naar muziek kunt luisteren.

Record Store Day: prijs en leveringsinformatie

In Groot-Brittannië zal de Rega Planar 1 tijdens het evenement verkocht worden voor 300 Britse ponden. Hoeveel de RSD-draaitafel aan onze kant van de Noordzee zal kosten is nog niet bekend, maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.

MERK

EDITORS' CHOICE