NIEUWSRotel

Rotel kondigt nieuwe custom-install versterkers C8 en C8+ aan

De Japanse audiofabrikant Rotel heeft twee nieuwe versterkers aangekondigd die zijn bedoeld om uit het zicht te plaatsen. De nieuwe custom-install versterkers C8 en C8+ werken in klasse AB en hebben ieder acht kanalen aan boord. De C8+ is krachtiger en heeft ook digitale ingangen. De levering van beide versterkers zou in juli 2022 moeten gaan beginnen.

Rotel C8 en C8+: multi-zone custom-install versterkers

Rotel heeft vandaag aangekondigd dat twee nieuwe custom-install versterkers aan het porfolio zijn toegevoegd. Veel custom-install versterkers werken klasse D zodat warmteontwikkeling en energiegebruik laag kunnen blijven en plaatsing in een kleine ruimte of kast geen uitdaging vormt. De nieuwe C8 en C8+ werken echter in klasse AB en zijn gebaseerd op de zestig jaar aan geluidstechnische ervaring die Rotel rijk is. Beide versterkers zijn uitgerust met acht kanalen en beloven hoogwaardige multi-zone audio en een makkelijke inbouw in een daarvoor bestemd rek. De versterkers worden – zoals gebruikelijk bij Rotel – aangedreven door een overgedimensioneerde geïntegreerde ringkerntransformator. Hierdoor komen zelfs de meest veeleisende luidsprekers in kritieke luisterzones tot hun recht.

 

De C8 levert 70 Watt vermogen per kanaal aan vier Ohm. De C8+ is krachtiger en levert 150 Watt vermogen per kanaal aan vier ohm. De zone-uitgangen kunnen worden verbonden voor een nog hoger uitgangsvermogen per kanaal. De PA Override-functie detecteert en schakelt automatisch voor optimale installatieflexibiliteit.

Beide modellen zijn uitgerust met vier paar analoge broningangen die door alle zone-uitgangen kunnen worden gebruikt door middel van interne matrixschakeling. Daarnaast zijn ook het volume, de balans, de bas en de treble apart in te stellen.

De C8+ is niet alleen krachtiger dan de C8 maar is ook uitgerust met twee optische en twee coaxiale digitale ingangen ter ondersteuning van de 24-bits/192 kHz audio met een matrixverbinding naar de uitgangen.

Het voorpaneel van iedere versterker is voorzien van een grafisch display met bedieningsknoppen voor een gebruiksvriendelijke installatie en ervaring, Hiermee kies je onder andere de actieve inputbron met matrixverbinding en regel je direct het volume in iedere zone. Het speciaal ontwikkelde 2U-hoogtechassis heeft geen ruimte aan de boven- en onderkant nodig. Hij kan efficiënt aan een rek worden bevestigd met de meegeleverde reksteunen.

De luidsprekeruitgangen maken gebruik van afneembare Phoenix-connectoren voor een vooraf bedrade installatie met zorgeloze, veilige schroefmechanismen. Ethernet, RS232 en 12V-triggeraansluitingen zorgen voor een eenvoudige integratie met populaire bedieningssystemen. De C8 en C8+ kunnen volgens Rotel dus in vrijwel ieder systeem worden geïntegreerd.

Rotel C8 en C8+: prijzen en leveringsinformatie

De C8 en C8+ zijn vanaf juli 2022 in de kleur zwart verkrijgbaar bij erkende Rotel-verkooppunten. De C8 heeft een adviesprijs van 2.600 euro en de C8+ gaat voor 3.200 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE