NIEUWSSennheiser

Sennheiser vernieuwt firmware van Ambeo Soundbar en Smart Control app

Het Duite audiobedrijf Sennheiser heeft het compleet nieuwe Ambeo |OS gelanceerd om de bezitters van de Ambeo Soundbar een 3D geluidservaring aan te bieden. Voorts heeft Sennheiser zijn Smart Control-app volledig herzien en bijgewerkt met een nieuwe en intuïtieve gebruikerservaring om Soundbar- en hoofdtelefoongebruikers van een moeiteloze geluidscontrole en personalisatie te laten genieten. De gratis software- en firmware-update is vanaf vandaag beschikbaar.

Sennheiser Ambeo OS

Met de lancering van Ambeo|OS krijgt de Ambeo Soundbar een belangrijke update. Het besturingssysteem breidt het Soundbar-ecosysteem uit, introduceert nieuwe functies en verheft de gebruikerservaring tot grote hoogtes, aldus de fabriaknt.

Lees ook onze recensie over de Ambeo Soundbar van Sennheiser.

Ambeo|OS is beschikbaar voor alle Ambeo Soundbars en zorgt ervoor dat luisteraars nu nog meer manieren hebben om te genieten van een ongelooflijke sound die hen helemaal onderdompelt. De update ondersteunt Apple AirPlay 2, Spotify Connect en Tidal Connect en biedt daarmee nog meer opties om te luisteren in hoge kwaliteit.

Volgens opgave van Sennheiser is elk aspect van Ambeo|OS minutieus geoptimaliseerd om een ongestoorde en aangename ervaring te verzekeren. Door het gebruik van WiFi in plaats van Bluetooth Low Energy om verbinding te maken met de Sennheiser Smart Control-app is de gebruikerservaring sneller en responsiever. Het besturingssysteem garandeert ook een grotere veiligheid en stabiliteit.

Sennheiser Smart Control app

Ambeo|OS is toegankelijk via de volledig opnieuw gebouwde Smart Control-app. De compleet nieuwe app paart op een elegante manier moderne esthetiek aan een meer persoonlijke, relevante en bevredigende intuïtieve gebruikerservaring.

Daarenboven biedt Smart Control gebruikers nieuwe functies om de functionaliteit van Sennheiser’s hoofdtelefoons te verbeteren, zoals Sound Check en Sound Zones. Sound Check loodst gebruikers in drie makkelijke stappen naar de gewenste equalizerinstelling. Sound Zones laten True Wireless-gebruikers toe om equalizerinstellingen, Noise Cancellation en Transparent Hearing af te stemmen op bepaalde plaatsen – thuis, op kantoor, onderweg – en instellingen dynamisch aan te passen in functie van de locatie van de gebruiker.

Smart Control stelt gebruikers ook een nieuw niveau van personalisatie voor. Gebruikersaccounts maken het nog makkelijker om instellingen en aanpassingen over te zetten van het ene naar het ander toestel van Sennheiser. En de Discovery-zone in de app verstrekt relevant productnieuws en updates uit de wereld van Sennheiser.

De Smart Control-app omvat ook een intuïtieve equalizer, reikt digtale gebruikershandleidingen aan en biedt de meest recente software en firmware voor Sennheiser-producten.

Sennheiser Ambeo Soundbar: bediening met webinterface

Om maximale flexibiliteit te bieden, kunnen gebruikers er ook voor kiezen om hun Ambeo Soundbar te bedienen via de specifieke webinterface. Zo krijgen ze toegang tot dezelfde nauwkeurige bediening en hetzelfde moeiteloze gebruiksgemak, samen met een reeks futureproof opties om hun Soundbar in hun digitale omgeving te integreren.

De gratis software- en firmware-update zal op 29 maart 2022 live gaan voor alle Smart Control- en Ambeo Soundbar-gebruikers.


EDITORS' CHOICE