NIEUWSApple

Apple HomePod mini: kleine bolvormige luidspreker in vijf kleuren

De eerder aangekondigde HomePod mini van Apple is vanaf vandaag verkrijgbaar en kan geleverd worden in vijf verschillende kleuren. Het is een compacte luidspreker van slechts 8,5 centimeter hoog die natuurlijk Apple’s spraakassistent Siri aan boord heeft. De fabrikant heeft de HomePod mini voorzien van software die er naar eigen zeggen voor zorgt dat het geluid rond straalt en vanuit alle hoeken goed klinkt. Twee stuks kunnen als stereopaar worden geconfigureerd.

Apple HomePod mini

De HomePod mini is verkrijgbaar in de kleuren wit, spacegrijs, blauw, oranje en geel. Hij heeft ook bijpassende kleurdetails, zoals de netstof, het touch-oppervlak, de volumeknoppen en een stoffen stroomkabel. De fabrikant beweert dat de HomePod mini met behulp van complexe geluidsmodellen in realtime het volume kan optimaliseren, het dynamisch bereik aanpassen en de beweging van de driver en passieve radiators regelen. De fullrange driver heeft een hoogwaardige neodymium magneet en twee passieve force-cancelling radiators die volgens de ontwerpers zorgen voor een diepe bas en kraakheldere hoge tonen.

Daarnaast is de HomePod mini voorzien van een door Apple ontwikkelde akoestische golfgeleider die de geluidsstroom in de luidspreker omlaag en naar buiten stuurt, zodat het klinkt alsof je midden het geluid in zit. Dit design zorgt niet alleen voor een rijk en helder geluid, ook kan je de HomePod mini overal in een ruimte neerzetten en vanuit elke hoek van prachtig geluid genieten. Wie HomePod mini’s in meerdere kamers zet, kan tegelijkertijd dezelfde muziek in het hele huis afspelen, of juist in elke kamer een ander nummer. Door twee HomePod mini-speakers in dezelfde ruimte te plaatsen, kan een stereopaar worden geconfigureerd.

Drie microfoons luisteren constatnt of iemand “Hé Siri” zegt. En wanneer er tegelijk muziek wordt afgespeeld, zorgt een vierde, naar binnen gerichte microfoon dat het geluid uit de speaker wordt afgeschermd, zodat de stem beter kan worden opgevangen.

De HomePod mini is ontworpen voor gebruik in combinatie met Apple’s streamingdienst genaamd Apple Music. De HomePod mini kan ook worden gekoppeld aan een Apple TV. Siri zou dan voor bediening van de televisie kunnen zorgen.

Apple HomePod mini: privacy en gegevensbescherming

Apple beweert ook dat allerlei accessoires in huis met de HomePod mini bediend kunnen worden. Beveiliging en privacy zijn twee vaste pijlers onder alle hardware, software en diensten van Apple, zo staat in het persbericht. Pas nadat “Hé, Siri” lokaal op het apparaat is herkend of als een gebruiker Siri met de hand activeert wordt er informatie van de HomePod mini naar Apple servers gestuurd. Verzoeken worden niet aan de Apple ID van de gebruiker gekoppeld en er worden geen persoonlijke gegevens aan adverteerders of andere organisaties verkocht. HomePod mini voert samen met iPhone de verzoeken voor berichten en aantekeningen op het apparaat zelf uit, zonder dat die informatie bij Apple bekend wordt.

Apple HomePod mini: milieuaspecten

Bij het ontwikkelen van HomePod mini is volgens de fabrikant rekening gehouden met het milieu in het kader van de intentie van Apple om de uitstoot in 2030 over de gehele linie op nul te laten uitkomen, dus vanaf de productie door de toeleveranciers tot aan het moment dat de eindproducten aan het einde van hun levenscyclus komen.

De HomePod mini gebruikt 99 procent gerecyclede zeldzame aardmetalen en de neodymium magneet in de driver van de luidspreker bestaat voor 100 procent uit gerecycled materiaal. De naadloze netstof is voor ruim 90 procent gemaakt van gerecycled plastic en de houtvezels in de kartonnen verpakking zijn afkomstig uit verantwoord beheerde bossen of van gerecycled materiaal. De HomePod mini bevat geen kwik en ook geen broomhoudende vlamvertragers, pvc en beryllium.

De HomePod mini is voorzien van energiezuinige onderdelen en software die deze onderdelen in periodes van inactiviteit automatisch kan uitschakelen. Zo is HomePod mini via geoptimaliseerde features voor energiebeheer en een zeer efficiënte voeding zuinig in de energiebesparingmodus, waar hij immers het grootste deel van de tijd in staat. Het resultaat is volgens de ontwerpers dat de HomePod mini 75 procent minder energie verbruikt dan de strengste eisen van het Energy Star label.

Apple HomePod mini: prijs en leveringsinformatie

De HomePod mini is leverbaar in vijf verschillende kleuren en wisselt voor 109 euro van eigenaar.


EDITORS' CHOICE