NIEUWSSilent Angel

Silent Angel lanceert compacte streamers Munich en Bremen

Het Chinese Silent Angel heeft een drietal compacte streamers gelanceerd die vernoemd zijn naar Duitse steden. De Munich M1, Munich M1T en Bremen B1 bieden volgens de jonge Chinese fabrikant een breed scala aan toepassingen. Met externe voeding Forester F1 kan het weergaveniveau nog een stapje worden verhoogd.

Silent Angel Munich M1 en M1T

Waarom zou een Chinese fabrikant zijn producten vernoemen naar Duitse steden? Het antwoord is relatief eenvoudig: dr. Eric Jian Huang, oprichter van Silent Angel, heeft een deel van zijn studie in het Rijnland doorgebracht en heeft waarschijnlijk een zwak voor deze Duitse steden.

Beide Munich-streamers hebben een ARM Cortex-A72-processors met vier processorkernen en een kloksnelheid van 1,5 GHz aan boord, die samen met 32 GB RAM verantwoordelijk zijn voor de audioverwerking.

De Music Streamer Munich M1 en Munich M1T zijn voorzien van een ruime hoeveelheid aansluitingen. De digitale uitgangen in AES/EBU- , I2S- en S/PDIF -formaat ondersteunen samplefrequenties tot 384 kHz en DSD128, terwijl de USB -interface zelfs bestanden van 768 kHz PCM en DSD 256 kan overbrengen.

Er is ook een USB-poort beschikbaar voor externe opslagmedia, terwijl de Gigabit LAN-poort (RJ45) verbinding biedt met een krachtige NAS-systemen. Daarnaast zijn de twee streamers met de M-IO en M-LINK aansluitingen goed uitgerust voor toekomstige uitbreidingsmogelijkheden.

De Munich M1T heeft geen analoge uitgangen en is dus ontworpen voor gebruik met externe DA-converters. De Munich M1 heeft ook een krachtige hoofdtelefoonversterker en hoogwaardige analoge uitgangen en kan dus ook worden aangesloten op analoge versterkers of actieve luidsprekers.

Silent Angel Bremen B1

De Bremen B1 is geschikt voor muziekliefhebbers die ook draadloos gemak in de zin van Bluetooth of WiFi willen hebben. Silent Angel belooft een eenvoudige bediening met de VitOS Light-app voor iOS en Android. Via de LAN-aansluiting kan het apparaat ook worden aangesloten op routers of NAS-schijven. Een USB-aansluiting is niet geplaatst.

De Bremen B1 heeft iets minder krachtige processor, t.w. een 1,2 GHz ARM Cortex-A7 audioprocessor, De Bremen B1 is uitgerust met analoge cinch-uitgangen en digitale uitgangen in de vorm van AES/EBU-, I2S- en S/PDIF.

Silent Angel Forester F1: externe voeding

Aangezien volgens Silent Angel elk audiofiel onderdeel maar zo goed kan zijn als zijn voeding, is de Forester F1 voeding bedoeld om de streamer naar het beste geluid te stuwen. Volgens de fabrikant zorgen symmetrisch geplaatste ringkerntransformatoren, spanningsstabilisatie met MOSFET - transistoren en efficiënte EMI-afscherming voor een nauwkeurige en stabiele stroomvoorziening zonder onzuiverheden en moeten ze dus een zuiver en breed geluidsbeeld mogelijk maken.

Silent Angel Munich, Bremen en Forester: prijzen en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar wij zagen onderstaande prijzen op Duitstalige websites genoteerd staan. Dit geeft een indicatie voor de prijzen in de Benelux.

Munich M1:    1.000 euro
Munich M1T:     700 euro
Bremen B1:       550 euro
Forester F1:      470 euro

MERK

EDITORS' CHOICE