NIEUWSFurutech

Furutech HF-A-NCF HDMI: actieve optische HDMI-kabel voor grote lengtes

De Japanse kabel- en connectorfabrikant Furutech heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe HDMI-kabel genaamd HF-A-NCF. De kabel maakt gebruik van optische techniek, d.w.z. dat het signaal in de stekkers wordt omgezet van elektrisch naar optisch en andersom. Voordeel is een totale ongevoeligheid voor EMI- en RFI-interferentie en de mogelijkheid om grote lengtes te gebruiken.

Furutech HF-A-NCF: actieve optische HDMI-kabel

De Furutech HF-A-NCF HDMI actieve optische kabel (AOC) maakt gebruik van glasvezeltechnologie om het digitale HDMI-signaal te transporteren. De fabrikant stelt dat deze techniek signaaloverdracht zonder verlies mogelijk maakt over veel grotere afstanden dan mogelijk is met standaard koperen HDMI-kabels. Bovendien is de kabel vrijwel geheel ongevoelig voor EMI- en RFI-interferentie.

Furutech HF-A-NCF: Nano Crystal2 Formula

De stekkers van de HF-A-NCF bevat Furutech's gepatenteerde elektrische en mechanische dempingsmateriaal genaamd Nano Crystal2 Formula (NCF). NCF is gemaakt van een speciaal kristallijn materiaal met twee 'actieve' eigenschappen. Furutech beweert dat het negatieve ionen genereert die statische elektriciteit elimineren en thermische energie omzet in infrarood. Furutech combineert dit materiaal met nanoformaat keramische deeltjes en koolstofpoeder voor extra 'piëzo-elektrisch effect' dempingseigenschappen.

Furutech HF-A-NCF: connectoren

Voorts hebben de stekkers van de kabel kabel speciale foto-elektrische conversiecircuits voor een gebalanceerde signaalversterking. Het circuit van de optische converter wordt gevoed door de HDMI-interface, dus er is geen externe voeding nodig. De metalen connectorafdekkingen van zink en aluminiumlegering zijn volgens opgave van Furutech gemaakt om trillingen te verminderen.

Alle metalen onderdelen zijn behandeld met Furutech's kenmerkende tweetraps 'Alpha' cryogene en demagnetisatieproces dat is ontworpen om het metaal spanningsvrij, stabiel en sterk elektrisch geleidend te maken.

Furutech HF-A-NCF: OM3 optische geleiders

De Furutech HF-A-NCF bevat vier OM3 multimode optische vezels. OM3 levert een hogere transmissiesnelheid en bandbreedte dan OM1 en OM2 en heeft een buigdiameter van 20 mm, zodat het gemakkelijker te gebruiken is in omgevingen waar glasvezelinstallatie uitdagend of complex is. Voor communicatieprotocollen worden zeven hoogwaardige koperen geleiders gebruikt. Trekvaste Kevlar-vezel voegt sterkte toe voor het weerstaan van onverhoopte externe (trek)belastingen.

Overal worden volgens Furutech optimale isolatiematerialen gebruikt, waaronder polyethyleen met hoge dichtheid voor de 24AWG koperen geleiders en speciale LSZH-isolatie voor de optische vezels. De volledig koperen geleiders zijn geïsoleerd met FOAM-PE-SKIN. Dubbellaagse aluminiumfolieafscherming wordt gebruikt voor elke gedraaide geleider om EMI te voorkomen en ruis en overspraak te elimineren.

De fabrikant heeft een robuuste maar zeer flexibele anti-resonantiemantel gebruikt en de Furutech HF-A-NCF-kabel is met opzet beperkt tot een diameter van 4,7 mm met als resultaat een lichte en flexibele kabel voor een bijna verliesvrije 8K-signaaloverdracht over langere afstanden.

Furutech HF-A-NCF: technische specificaties 

  • Diameter: 4,7 mm (± 0,2 mm)
  • Verkrijgbare productielengtes: 1,5 m, 3 m, 5 m, 7,5 m, 10 m, 15 m en 20 m. De lengtes 1,5 m en 3 m zijn getest volgens de interne normen van Furutech. Alle andere lengtes zijn ATC 8K V2.1-gecertificeerd.
  • Ondersteunde signaalspecificaties: 8K/60p/48Gbps, 4K/120p/32.08Gbps, HDCP1.4/2.2/2.3, eARC/ARC, HDR10/HDR10+, VRR/60Hz~240Hz (verversingssnelheid), DSC, QMS, QFT, ALLM .

 

Furutech HF-A-NCF: prijzen en leveringsinformatie

De levering van de kabels zal binnenkort beginnen. Prijzen voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE