NIEUWS

Adidas lanceert drie volledig draadloze in-ear hoofdtelefoons

Sportmerk Adidas heeft drie modellen volledig draadloze in-ear hoofdtelefoons aangekondigd. Heeft Adidas nu plotseling verstand gekregen van hoofdtelefoons? Nee, niet echt. Zound Industries, het Zweedse bedrijf dat momenteel ook Urbanears en Marshall hoofdtelefoons produceert, breidt zijn assortiment uit met het merk Adidas. De drie nieuwe Adidas True Wireless earbuds heten Z.N.E. 01, Z.N.E. 01 ANC en FWD-02 Sport en zijn natuurlijk gemaakt om mee te sporten.

Adidas Z.N.E. 01 ANC: vlaggenschip in-ear hoofdtelefoon

 

Het vlaggenschipmodel van de nieuwe reeks is de Adidas Z.N.E. 01 ANC. Deze in-er hoofdtelefoon heeft zowel Active Noise Cancelling (ANC) als een awareness mode. Zo kan de gebruiker genieten van muziek zonder storend omgevingsgeluid of net met wat extra bewustzijn van wat er om hem/haar heen gebeurt. Dat kan nuttig zijn in een omgeving met veel wegverkeer.

De Z.N.E. 01 ANC heeft ook verwisselbare pasvormen die ervoor zorgen dat ze tijdens het lopen niet zomaar uit het oor vallen. Dankzij de IPX5 waterdichtheid zijn ze ook bestand tegen zweet en regen. De earbuds zelf gaan 4,5 uur mee en de oplaadcase nog eens 15,5 uur. Dit geeft een gecombineerde batterijlevensduur van 20 uur wanneer ANC is ingeschakeld (25 uur zonder ANC). Met een prijs van 189 euro zijn ze ook goedkoper dan heel wat andere ANC in-ears op de markt.

Adidas Z.N.E. 01: zonder Active Noise Cancelling

 

Adidas (of eigenlijk Zound Industries) biedt ook een goedkoper model aan van de Z.N.E. 01 ANC, genaamd Adidas Z.N.E. 01. Zoals al uit de naam blijkt, deze in-ears hebben geen ANC maar ook geen verwisselbare pasvormen. De batterij geeft met 25 uur wat langer luisterplezier: de in-ears gaan vijf uur mee terwijl de oplaadcase er nog eens 20 uur bovenop doet. De IPX4 rating zorgt ervoor dat de earbuds zweet- en spatwaterdicht zijn. Met een prijs van 99 euro zijn ze ook een heel stuk goedkoper.

Adidas FWD-02 Sport: voor hardlopers

Tot slot is er de Adidas FWD-02 Sport. Deze earbuds zijn ontworpen met hardlopers voor hardlopers. Ze hebben een IPX5 rating waardoor ze bestand zijn tegen zweet en regen. Hoewel ze niet uitgerust zijn met ANC, is er wel een awareness mode om omgevingsgeluid door te laten. Verder hebben ze ook capacitieve touchsensoren, waardoor ze perfect te bedienen zijn met handschoenen.

 


De FWD-02 Sport komt met verwisselbare pasvormen en haakjes die de vorm van het oor volgen. Een leuke plus bij deze earbuds is de oplaadcase. Deze is gemaakt van ademend materiaal zodat de earbuds na een lange workout kunnen luchten terwijl het magnetisch deksel ervoor zorgt dat de earbuds veilig in de case zitten.

De FWD-02 Sport gaat zes uur mee terwijl de oplaadcase nog 19 uur extra batterij levert, een totale batterijlevendsuur van 25 uur. Met een prijs van 169 euro zijn ze volgens de makers dé ideale partner voor lange loopsessies in alle weersomstandigheden.

 

De nieuwe True Wireless earbuds van adidas zijn momenteel online beschikbaar in o.a. Vanden Borre, Bol.com, Fnac, HiFi International, Krëfel en Art & Craft.


EDITORS' CHOICE