NIEUWSSonos

De verschillen tussen de Sonos Arc en Sonos Beam (Gen 2)

Gastauteur | 17 maart 2022 | Sonos

Op zoek naar een nieuwe soundbar? Dan zijn zowel de Sonos Arc als de Sonos Beam (Gen 2) interessante opties. We zetten alle kenmerken van beide soundbars voor je op een rij.

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Veel overeenkomsten

Wanneer we diverse Sonos aanbiedingen goed bekijken kunnen we direct een ding concluderen: de Sonos Arc en de Sonos Beam (Gen 2) hebben veel overeenkomsten met elkaar. Zo kun je de functies van beide soundbars met je stem bedienen, doordat er een Google Assistant is ingebouwd. Overigens heb je voor de bediening dan nog wel een ander apparaat waarop Siri staat nodig. Dit kan bijvoorbeeld met je telefoon. Opdrachten worden dan via Siri op je telefoon uitgevoerd door de Google Assistant in je soundbar. Beschik je niet over Google Assistent? Dan is het handig om te weten dat je de Sonos soundbars ook kan bedienen via Amazon Alexa, Apple HomeKit en IFTTT.

Nog zo’n fijne overeenkomst is de aanwezigheid van Dolby Digital en virtuele Dolby Atmos. Door die technologie heb je niet langer meerde luidsprekers nodig om het geluid van meerdere kanten te kunnen produceren. Virtuele Dolby Atmos zorgt er namelijk voor dat het geluid via het plafond wordt weerkaatst. Op die manier lijkt het geluid alsnog van alle kanten te komen, wat de kijk- en luisterervaring optimaal maakt. Maak je gebruik van Dolby Digital? Dan heb je naast de soundbar nog wel speakers en een subwoofer nodig om diezelfde ervaring te kunnen creëren.

Verschil in formaat

Naast overeenkomsten zitten er ook verschillen tussen de Sonos Beam en de Sonos Arc. Het grootste verschil zit in het formaat. Waar de Sonos Beam (Gen 2) een compact formaat heeft (een breedte van 65,1 centimeter) is de Sonos Arc een stuk breder (114,2 centimeter. Welk formaat het beste past hangt onder meer af van de grootte van je tv en van de ruimte waarin je de soundbar plaatst. In een kleinere ruimte, zoals de slaapkamer, bast de Sonos Beam vaak beter. Deze soundbar is ideaal bij televisies die niet groter zijn dan 40 inch, maar past overigens ook prima onder een groter scherm. De Sonos Arc soundbar past qua format het beste bij tv’s van meer dan 50 inch, al speelt ook in dit geval smaak natuurlijk een rol.

Verschil in geluid

Hoewel het geluid van beide soundbars prima is, zitten er wel verschillen tussen. De Sonos Arc bestaat niet alleen uit een soundbar, maar heeft daarnaast ook nog drie tweeters en acht losse woofers. Van die acht woofers staan er vier op jou als kijker of luisteraar gericht en worden er ook nog eens twee drivers naar boven gericht. Die drivers zorgen ervoor dat de Dolby Atmos-weergave nog beter tot zijn recht komt. Ook bij de Sonos Beam (Gen 2) kun je deze weergave ervaren. Bij deze soundbar gebeurt dat door middel van drie passieve basradiatoren, vier woofers en een center tweeter. In de praktijk betekent dit dat het geluid zeer gedetailleerd wordt weergegeven. Ideaal voor het luisteren van muziek, maar ook voor het beleven van spannende actiefilms.

Welke soundbar kies jij?

Op basis van de specificaties kunnen we veilig concluderen dat je met de soundbars van Sonos in ieder geval een fantastische luisterervaring in huis haalt. Welke soundbar het beste bij jou past hangt voornamelijk af van de plek waar je de soundbar neer wilt zetten. In een kleinere ruimte heeft de Sonos Beam de voorkeur door het compacte formaat. Heb je de ruimte om uit te pakken? Dan is de Sonos Arc een prima optie. Keuze gemaakt en wil je een scherpe Sonos deal scoren? Op Actuele-aanbiedingen.nl vind je een overzicht van alle actuele Sonos aanbiedingen in Nederland.


EDITORS' CHOICE