NIEUWSDaniel Hertz

Daniel Hertz lanceert geïntegreerde versterker Maria

Audiomerk Daniel Hertz is opgericht door Mark Levinson nadat hij het audiobedrijf dat zijn naam draagt had verkocht aan Harman International. Het in Zwitserland gevestigde bedrijf maakt versterkers en luidsprekers. De nieuwste versterker is het geïntegreerde model Maria dat in drie vermogensvarianten op de markt zal komen.

Daniël Hertz: audiobedrijf opgericht door Mark Levinson

Audio-ontwikkelaar Mark Levinson heeft in 2007 het in Zwitserland gevestigde bedrijf Daniel Hertz opgericht om onder deze naam audioproducten en nieuwe technologieën te ontwikkelen. De bedrijfsnaam combineert de voornaam van zijn vader Daniel met de achternaam van zijn moeder Maria, die overigens de achternicht is van de Duitse natuurkundige Heinrich Hertz.

Daniël Hertz: Mighty Cat architectuur

Het nieuwste product van Daniel Hertz is de Maria, een geïntegreerde versterker die met de hand wordt gebouwd in het Italiaanse Venetië. Volgens de fabrikant worden alleen eersteklas materialen gebruikt die nog niet eerder in een audioproduct zijn gebruikt. In samenwerking met Intersil (nu Renesas), een groot Amerikaans halfgeleiderbedrijf, en een team van topingenieurs, ontwikkelde Daniel Hertz een gepatenteerde halfgeleider genaamd Mighty Cat. Mighty Cat is in essentie een hoogwaardige klasse D-versterker-IC met interne blokken die de ingebouwde, exclusieve Mighty Cat-softwaresuite draaien. Mighty Cat is het hart van Maria en alle andere versterkers van Daniel Hertz.

Mighty Cat heeft een volledig programmeerbare architectuur die een nieuw niveau van prestaties, precisie en flexibiliteit in muziekreproductie mogelijk maakt, evenals vele gemakken en praktische voordelen. Bovendien, Mighty Cat maakt herprogrammering en updates op elk moment in de toekomst mogelijk, waardoor het een levend product wordt.

Daniel Hertz Maria 50, 200 en 800

De Maria is verkrijgbaar in drie versies: Maria 50, Maria 200 en Maria 800, allemaal met hetzelfde zwarte Perpex-chassis met spiegelafwerking. Verschillende sets interne modules bepalen de 2- of 4-kanaals werking en het uitgangsvermogen per kanaal. Alle drie de modellen hebben hetzelfde moederbord, Mighty Cat IC met de ingebouwde Daniel Hertz Might Cat-softwaresuite en een volledig programmeerbare signaalstroom. Alle voordelen zijn opgenomen in alle drie de modellen, waaronder C Wave-technologie, luidsprekerafstemming en ingebouwde DA-converter.

De Maria 50 heeft twee kanalen en kan 50 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren en 100 Watt per kanaal aan vier Ohm. De Maria 200 is ook een tweekanaals versterker en kan vier keer zoveel vermogen leveren als de Maria 50. Een bezitter van de Maria 200 zou later zijn toestel kunnen laten ombouwen naar de Maria 800. De Maria 800 heeft geen twee maar vier kanalen die 200 Watt per kanaal aan acht Ohm kunnen leveren en 400 Watt aan vier Ohm. De vier kanalen van de Maria 800 kunnen worden gebrugd zodat een tweekanaals versterker ontstaat die 800 Watt per kanaal kan leveren.

Daniel Hertz geeft voor alle varianten van de Maria een frequentiebereik op van 5 Hz tot 30 kHz. De ingangsimpedantie van de analoge ingangen is 1 MOhm. De digitale ingangen accepteren signaal tot een resolutie van maximaal 24-bit/192 kHz.

Daniel Hertz Maria 50, 200 en 800: prijzen en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de levering van de nieuwe versterkers gaat beginnen. Ook zijn wij nog in afwachting van officiële prijsinformatie voor de Benelux, maar – louter ter indicatie – op een Duitstalige website hebben wij de volgende prijzen zien staan.

Maria 50:       8.000 euro
Maria 200:   15.000 euro
Maria 800:   30.000 euro

MERK

EDITORS' CHOICE