NIEUWSVortex Hifi

Vortex HiFi Iraser4 Sigma: voor het ontstoren van energiestructuren

De ene noemt het een ‘Demagnetiser', Vortex HiFi noemt het een ‘Iraser'. Wat zegt de naam, en doet het wat de naam doet vermoeden. Zoals vele altijd al dachten: ‘demagnetizen' is sowieso geen demagnetiseren. Deze benaming is destijds niet-deskundig verkeerd gekozen. Er wordt dus niks gedemagnetiseerd. Wat is het dan wel?  Het is een vorm ontstoren van allerlei energiestructuren aan oppervlakken zoals plastic, glas, hout, ... noem maar op.

Vortex HiFi Iraser4 Sigma

Je hebt er om alleen CD’s en/of LP’s en/of kabels mee te behandelen. Bijna allemaal met snoer en stekker om ze op het lichtnet aan te sluiten, want anders gebeurt er niks. En dan, wat moeten deze kosten? Ergens tussen de 400 en 4.000 euro. De Vortex HiFi Irasers Sticks 1,2,3 hoeven niet aan de stroom en gaan de 400 euro niet te boven. John van Polen testte al eerder de goedkoopste Iraser1 en noemde het “één van de de beste accessoires die hij in dertig jaar is tegengekomen ”. De Iraser2 P.I. en de Iraser3 Diamant doen daar nog eens een paar scheppen bovenop. En, je kunt er van alles mee ‘demagnetiseren' uhhh ‘ontstoren', tot in de kleinste details en uithoeken.  Dus niet alleen elpees, cd’s en kabels.

De Iraser4 is de nieuwe grote hand-held Sigma-uitvoering van Vortex HiFi. Je kunt er stroomloos snel kleine en grote oppervlakken mee behandelen, en is veel krachtiger dan alle andere demagnetizers van andere merken. De geluidsverbeteringen na een behandeling spreken boekdelen. De behandeling met de Iraser4 en de werking is van dien aard dat de ontstoring en geluidsverbetering ook langer werkzaam blijft. Één veeg over de hele CD en vier vegen over een LP, en dat alles stukken sneller en beter dan met elektrische demagnetisers. Je kunt dus snel grote oppervlakken behandelen.

Heel belangrijk om te weten! De Iraser4 herbergt o.a. een enorme sterke magneet. Het is dus altijd heel goed opletten bij het gebruik en de opslag ervan. Kom er NOOIT mee in de buurt van medische hulpapparaten, bijvoorbeeld een pacemaker. En laat kinderen er niet mee spelen, … nog niet eens vastpakken.

Twee recensies, die binnenkort in het Duitse blad ‘Hörerlebnis’ verschijnen, geven de Iraser4 al als favoriet aan voor ‘Best Buy 2022'. Één recensie gaat over de luisterervaringen na het behandelen van CD’s en LP’s, de ander gaat over de ervaringen na het behandelen van o.a. kabels, stekkerblokken, glazen tafels en vensterglas.

Adviesprijs: 599 euro (komt in een handig koffertje).

MERK

EDITORS' CHOICE