NIEUWSBlock

Block BB-200: alles-in-één, inclusief luidsprekers en bluray-loopwerk

Sinan Kökbugur | 28 februari 2022 | Fotografie Fabrikant | Block

De nieuwe BB-200 van het Duitse audiobedrijf Audioblock is een geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen, bluetooth-connectiviteit, een bluray-loopwerk en luidsprekers aan boord. Verder heeft de BB-200 uitgebreide radiofuncties en streaming-functies. Sluit de BB-200 aan op het stroomnetwerk en de luisteraar kan meteen beginnen met muziek luisteren of, na aansluting van een tv, met een film kijken.

Block BB-200: alles aan boord

Audioblock heeft zijn best gedaan om alles in de BB-200 te stoppen wat momenteel op de markt is. Nou ja, niet letterlijk alles, maar we hebben nog geen apparaten gezien waarin zowel een versterker als luidsprekers als een bluray-loopwerk waren geplaatst. Het bluray-loopwerk kan natuurlijk ook dvd’s en cd’s afspelen.

De versterker en het geïntegreerde luidsprekersysteem hebben een vermogen van 70 Watt. Het bluray-loopwerk belooft spannende filmavonden. Radio komt binnen via de klassieke FM-band, DAB+ en dan zijn er natuurlijk ook nog duizenden radiostation’s via internet beschikbaar. Spotify Connect? Check, aanwezig. Dan is er ook nog bluetooth-coonectiviteit om muziek aan te leveren of om muziek naar een draadloze hoofdtelefoon te zenden. Dan zijn er ook nog twee analoge cinch-ingangen een analoge 3,5 mm jackplug aansluiting een HDMI-ingang, drie digitale ingangen (2 x optisch, 1 x coaxiaal) en een USB-ingang op de voorkant en achterkant om USB-opslag aan te kunnen sluiten.

Audioblock geeft een frequentiebereik op van 10 Hz tot 26 kHz. We mogen veronderstellen dat dit geldt voor de versterker en de hoofdtelefoonuitgang en niet voor de in de behuizing aanwezige luidsprekers. De S/R-verhouding is 85 dB of beter volgens de fabrikant.

Alle informatie staat op het centrale kleurendisplay. Bedien de BB-200 met de meegeleverde systeemafstandsbediening of met de gratis app. De aanwezigheid van een wekker, sleeper, leerfunctie van de afstandsbediening, USB en een 6,3 mm koptelefoonaansluiting ronden het veelzijdige scala aan functies af.

De BB-200 is leverbaar in een zilverkleurige of zwarte uitvoering en gaat voor net geen 1.800 euro over de toonbank.


EDITORS' CHOICE