NIEUWSCayin

Cayin N8 HR-Player: draagbare muziekspeler met buizentrapje

Sinan Kökbugur | 01 april 2019 | Fotografie Fabrikant | Cayin | Importeur: Sensus Audio

Het Chinese audiobedrijf Cayin heeft de N8 HR-Player uitgebracht, een draagbare muziekspeler die zich bevindt aan de bovenkant van de markt. De nieuwe N8 HR-Player kan PCM-signaal afspelen met een resolutie tot 32-bits/384 kHz of DSD512, maar het meest opvallende is de aanwezigheid van een buizentrapje in het apparaat. Een apparaat dat in je jaszak past, voorzien van buizentechniek, dat is pas bijzonder.

Cayin N8 HR-Player: vlaggenschip

De nieuwste muziekspeler van het Chinese Cayin is bedoeld om te voldoen aan bijzonder hoge geluidskwaliteitseisen, zo belooft de fabrikant. Volgens Cayin is de nieuwe Cayin N8 HR-Player een nieuwe referentie, waarop het de moeite waard was om te wachten. De nieuwe speler is geclassificeerd als een Master Quality Digital Audio Player, maar twee aspecten onderscheiden de N8 van zijn concurrenten. De eerste is de weergave van PCM-signaal tot 32-bits/384 kHz en het tweede aspect is de aanwezigheid van een buizentrapje. En dat in een draagbaar apparaat.

De behuizing van de N8 HR-Player is gemaakt van roestvrij staal met PVD coating en een achterkant gemaakt van Corning Gorilla 3 gebogen glas. De N8 heeft een breedte van 70 mm, een hoogte van 128 mm, een diepte van 21 mm en weegt 380 gram. De lobben aan de zijkant zijn afgewerkt met 24-karaats goud. De ontwerpers zetten ook een overeenkomstig contrast aan de voorkant van de Cayin N8 HR-Player, direct onder het 3.2-inch breedbeeldscherm met een resolutie van 480 x 360 pixels. Dit scherm is een IPS-aanraakscherm van LG Electronics. Onderaan het display is ook een meerkleurige LED bevestigd, die informatie biedt over de bitrate van het audiosignaal.

De kern van de nieuwe Cayin N8 HR Player is een op MIPS32 gebaseerde 1 GHz SoC-processor met 128 GB NAND-flashgeheugen. Het geheugen kan met maximaal 512 GB door microSD-kaarten worden uitgebreid en USB-OTG-geheugen wordt ondersteund. Het besturingssyteem is door Cayin zelf gemaakt en wordt aangeprezen als een bijzonder intuïtieve oplossing.

Cayin N8 HR-Player: DA-converter en buizentrapje

DA-conversie wordt uitgevoerd twee DAC-chips van het type AKM AK4497EQ die werken in samenhang met twee MUSES02 J-FET operationele versterkers (opamps) van New Japan Radio Co. Ltd. De Cayin N8 HR Player is geschikt voor PCM-bestanden tot 32 bits en 384 kHz, evenals voor DSD tot DSD512.

Optioneel kan de buisuitgangstrap worden ingeschakeld, die is gebaseerd op een uitgangstrap gebaseerd op een Korg tweekanaals triode Nutube 6P1. Deze buis is gebaseerd op Vacuum Fluorescent Display (VFD) -technologie. Korg hult zich in stilzwijgen over de details van deze techniek. In ieder geval moet de Nutube langer meegaan (30.000 uur in continubedrijf) en minder warmte produceren dan conventionele buizen. De restwarmte wordt afgevoerd via de roestvrijstalen behuizing via zogenaamde Panasonic PGS, wat staat voor Pyrolyse Graphite Sheet.

Met een zogenaamde dual-outputmodus kan de gebruiker kiezen tussen P STD en P + High2, zodat de uitgangsspanning optimaal kan worden aangepast aan de aangesloten hoofdtelefoon.

Behalve een ongebalanceerde uitgang in de vorm van een 3,5 millimeter stereo jackplug, is de nieuwe Cayin N8 HR-Player ook voorzien van een gebalanceerde uitgangsaansluiting van 4,4 millimeter. Voor de ongebalanceerde versie specificeert de fabrikant 230 mW in de standaard bij een impedantie van 32 ohm en 400 mW in de High2. Zelfs bij een impedantie van 300 Ohm staan er 35 mW en 50 mW in de technische specificaties. De gebalanceerde uitgang moet 480 mW leveren in de standaardmodus met een impedantie van 32 Ohm en 750 mW in de High2-modus. Bij een impedantie van 300 ohm is 80 mW of 200 mW beschikbaar.

De twee uitgangen kunnen ook worden gebruikt als een klassieke lijnuitgang en leveren vervolgens de klassieke 2,1 Volt voor de ongebalanceerde en 4.3 Volt voor de gebalanceerde verbinding. Overigens worden de juiste adapters, zoals een 4,4 mm naar XLR mannelijke gebalanceerde adapter en een gebalanceerde adapter van 4,4 mm naar 2,5 mm, meegeleverd.

Cayin N8 HR-Player: digitale ingangen en bluetooth

Via de USB 3.0-type C-interface voor directe aansluiting op een PC of Mac, kan de N8 HR-Player als een USB DAC functioneren. De USB Audio Output kan worden gebruikt als uitgang, evenals de coaxiale S/PDIF. Kabeltjes, stekkertjes en adapters, het wordt allemaal meegeleverd (zoals een USB-type C naar RCA coaxiale adapter of USB Type C tot 3,5 mm coax-adapter). Daarnaast is er een I2S-interface in de vorm van een HMDI Type C, ook wel een mini-HDMI-interface genoemd.

Een USB Type C laad- en datakabel is inbegrepen bij de levering van de nieuwe Cayin N8 HR-speler. Maar, de gebruiker heeft deze kabel helemaal niet nodig, want de nieuwe Cayin N8 HR-Player ondersteunt ook opladen zonder kabels, via QC 2.0 van Qualcomm en Pump Express van MediaTek. De geïntegreerde accu heeft een capaciteit van 7.000 mAh is na ongeveer 4,5 uur volledig opgeladen. In ongeveer twee uur is de accu voor 80 procent opgeladen en dat geeft een speelduur van maximaal 9,5 uur in de STD-modus en 8,5 uur in de High2-modus. Het gebruik van het buizentrapje is niet verplicht. Indien het buizentrapje is uitgeschakeld, gaat de accu wat langer mee.

Natuurlijk is de nieuwe Cayin N8 HR-speler uitgerust met een Bluetooth-module, versie 4.2 van Qualcomm. Dus de Cayin N8 HR speler kan niet alleen als zender, maar ook ontvangen Als zender ondersteunt de N8 HR-Player SBC, aptX en LDAC met maximaal 16 bits en 96 kHz, als ontvanger SBC en LDAC met maximaal 24 bits en 96 kHz. HiByLink wordt hier ook ondersteund, dus niet alleen een afstandsbediening vanaf de smartphone, maar ook het delen van bestanden.

Gekoppeld aan de smartphone heeft de N8 HR-Player ook toegang tot verschillende online diensten zoals Spotify en Tidal.

Cayin N8 HR-Player: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe N8 HR-Player wordt compleet met kabeltjes en verloopstekkers geleverd. En wat kost al dit moois? De adviesprijs is 3.600 euro. 


MERK

EDITORS' CHOICE