NIEUWS

Fezz Audio Mira Ceti Mono en Sagita: voorversterker en 300B monoblokken uit Polen

Sinan Kökbugur | 25 februari 2022 | Fotografie Fabrikant

De in Polen gevestigde audiofabrikant Fezz Audio heeft een tweetal nieuwe toestellen aangekondigd, t.w. voorversterker Sagita en mono-eindversterker Mira Ceti Mono, die is voorzien van 300B buizen. De Mira Ceti Mono is gebaseerd op de eerdere Mira Seti maar het monomodel is krachtiger.

Fezz Mira Ceti Mono: mono buizeneindversterker

De Fezz Audio Mira Ceti Mono wordt geleverd met twee 300B buizen in de single-ended eindtrap die werkt in klasse A. De Poolse fabrikant maakt zelf de uitgangstransformatoren van de Mira Ceti Mono. De monoversterker kan maximaal 15 Watt vermogen leveren met het naar eigen zeggen typische 300B-geluid. De Mira Seti Mono heeft een autobias-schakeling zodat indien nodig de buizen met weinig moeite kunnen worden verwisseld. Handmatige instelling van de ruststroom is immers niet nodig.

De nieuwe monoversterker is verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, wit, bordeaux en rood. De kappen van de uitgangstransformatorpotten zijn in alle gevallen verchroomd.

Fezz Audio Sagita: voorversterker

Fezz Audio heeft ook de bijpassende voorversterker Sagita die in dezelfde kleuren als de Mira Ceti Mono geleverd kan worden. De Sagita heeft geen buizen aan boord. De gebruiker heeft de beschikking over zeven lijnniveau ingangen en een zelfgemaakte ringkerntransformator. Optioneel kan een IR-afstandbediening worden geleverd.

Fezz Mira Ceti Mono en Sagita: prijzen en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen en ook is nog geen prijsinformatie voor de Benelux bekend gemaakt. Louter ter indicatie, op Duitstalige websites zagen wij een prijs van 5.800 euro voor een paar Fezz Audio Mira Ceti Mono’s  en 1.650 euro voor de Sagita. Vermoedelijk zullen de prijzen voor de Benelux daar in de buurt liggen.


EDITORS' CHOICE