NIEUWSHiFiMan

HiFiMan EF400 en HM800: DAC en gebalanceerde hoofdtelefoonversterkers voor op bureau of in jaszak

Audiobedrijf HiFiMan bouwt voornamelijk hoofdtelefoons maar het bedrijf heeft ook DA-converters en hoofdtelefoonversterkers in zijn portfolio. De nieuwe EF400 is een hoofdtelefoonversterker bedoeld voor plaatsing op een bureau en de veel kleinere HM800 is bedoeld voor gebruik onderweg. Beide apparaten hebben gebalanceerde circuits, zijn voorzien van de Himalaya R2R architectuur en komen na de aanstaande introductie op de CanJam NYC in de loop van maart 2022 op de markt.

HiFiMan EF400: desktop DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker

Ontworpen als een eerbetoon aan de veelgeprezen EF6 en als een statement van moderne audiotechnologie, is de volledig gebalanceerde EF400 uitgerust met de nieuwe, energiezuinige, high-sampling Himalaya R2R DAC van het bedrijf, die is voorzien van een reeks zeer nauwkeurige weerstanden die een “ladder”-methode gebruiken van conversie. Deze benadering is ontworpen om het digitale signaal met maximale nauwkeurigheid om te zetten, aldus de verklaring van HiFiMan.


HiFiMan legde bij de ontwikkeling van de EF400 DAC/versterker naar eigen zeggen nadruk op prestaties, flexibiliteit en gemak. De volledig gebalanceerde vierkanaals differentiële structuur is voorzien van de Himalaya DAC-module van het bedrijf, die de vertaling van PCM-signaal ondersteunt dat wordt verzonden door de meest gebruikelijke IIS-audio-interface (Integrated Interface of Sound) tot maximale resolutie van 24 bits.

 

Met afmetingen van 246,5 x 228 x 61 millimeter (D x B x H) neemt de EF400 weinig ruimte in. Het voorpaneel bevat vier gebalanceerde uitgangen, t.w. 1. 6,35 mm single-ended, 2. 3,5 mm single-ended, 3. 4,4 mm gebalanceerd, en 4. XLR vierpins gebalanceerd. Dan zijn er ook nog twee draaiknoppen. De linkerknop is een functieschakelaar voor vier niveaus en de rechterknop doet de volumeregeling. Het achterste ingangspaneel bevat aansluitingen voor cinch-, USB-B- en USB-C-bronconnectoren, naast dubbele (L/R) XLR drie-pins volledig gebalanceerde lijnuitgangen, een zeldzaamheid voor producten in deze prijsklasse.

 

De opgegeven S/R-verhouding is 118 dB (+/-3dB), de kanaalscheiding is 125 dB (+/-3 dB) en de opgegeven THD+N (line-out) ligt tussen 0,002 en 0,004 procent. Het maximale uitgangsvermogen is 4,4 Watt per kanaal, waardoor de EF400 het vermogen heeft om de meeste low-efficiency planaire hoofdtelefoons aan te sturen, waaronder HiFiMan’s vlaggenschipmodel Susvara.

HiFiMan HM800: draagbare DA-converter en hoofdelefoonversterker

De HiFiMan HM800 is een draagbare mini-DAC tevens hoofdtelefoonversterker die ook is uitgerust met HiFiMan’s nieuwe energiezuinige high-sampling Himalaya DAC-module.

De nieuwe HM800 DAC/versterker is gebaseerd op R2R-architectuur, een chip die is samengesteld uit een reeks weerstanden, maar met een nieuw algoritme dat de stroomafhandeling tussen de chip en perifere componenten vermindert. Zijn miniatuurproporties maken de HM800 zeer draagbaar. Hij past in elke jaszak.

 

HiFiMan benadrukt de grote flexibiliteit. De HM800 heeft een USB-C-ingang en drie meegeleverde kabels voor aansluiting op de meeste high-end hoofdtelefoons op de markt. de meegeleverde kabels hebben aan de ene kant een USB-C aansluiting en aan de andere kant een MMCX coaxiale, MMCX-0.78 of MMCX-0.75 pins aansluiting. De interne Himalaya DAC-module ondersteunt het algemene PCM-signaal dat wordt verzonden door de meest voorkomende IIS (Integrated Interface of Sound) audio-interface tot een maximale resolutie van 24 bits.

HiFiMan: NOS filter

HiFiMan's nieuwe NOS-filter (None Over-sampling) onderscheidt zich van eerdere ontwerpen door ruis te minimaliseren zonder zwakke signalen naar de ultrasone frequentieband te duwen, waardoor ze onhoorbaar kunnen worden.De S/R-verhouding wordt gemeten op 112 dB, het uitgangsvermogen is 40 mWatt per kanaal en de totale harmonische vervorming plus ruis (THD+N) van de DAC-module is 0,0025 procent.

HiFiMan EF400 en HiFiMan HM800: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting zullen beide apparaten in de loop van maart 2022 op de markt komen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt,

 

EDITORS' CHOICE