NIEUWSSamsung

Samsung lanceert 2022 Neo QLED TV-line-up aan voor Europa

Televisiemaker Samsung heeft de nieuwe Neo QLED televisies voor Europa gepresenteerd. Vanaf 14 maart a.s. kunnen de nieuwe Samsung Neo QLED TV’s worden besteld. De line-up, met 8K- en 4K-modellen, is volgens Samsung een logisch vervolg op de collectie van afgelopen jaar, maar dan aangevuld met belangrijke upgrades en nieuwe functies. Zo is de Neo QLED nóg beter geworden en dat garandeert de ultieme home entertainment-ervaring. Aangevoerd door het vlaggenschipmodel, de QN900B, omvat de nieuwe Neo QLED line-up vijf series. Er is voor ieder wat wils met schermafmetingen die variëren van 43 tot 85 inch.

Samsung Neo QLED: ultieme beeldkwaliteit

De Samsung Neo QLED line-up pakt uit met een reeks spraakmakende verbeteringen. De Quantum Mini LED-lichtbron is verder verbeterd met de toevoeging van 14-bits HDR-mapping, die nog meer details toevoegt aan donkere en heldere scènes, terwijl de Quantum Matrix nog beter is. Deze technologie bediende al met ongekende precisie de Mini LEDs. Door Shape Adaptive Light weet je nu helemaal niet meer wat je ziet, zo extreem gedetailleerd is het beeld.

Samsung Neo QLED: Super Surround Sound

De nieuwe Neo QLED TV’s van Samsung hebben een compromisloze surround sound. De line-up, die is uitgerust met multi-directionele speakers, ondersteunt voor het eerst Dolby Atmos-technologie. Gevolg is een meeslepende ervaring van het niveau dat je in een bioscoop verwacht. De superieure geluidskwaliteit krijgt nog een extra dimensie door Object Tracking Sound (OTS). Deze functie zorgt ervoor dat het geluid als het ware om je heen beweegt, perfect synchroon met wat er op het scherm gebeurt. Zo zit je in het midden van de actie.

Samsung Neo QLED: meer dan een TV

Behalve dat de audiovisuele ervaring verbeterd is, blinken de slimme functies op de nieuwe Neo QLED TV’s uit qua functionaliteit en maatwerk. Denk aan de verbeterde interface, het uitgebreide zenderaanbod van Samsung TV Plus, en de op maat gemaakte aanbevelingen die je kunt krijgen. Verder maak je met de ingebouwde Smart Hub verbinding met je andere slimme apparaten. En voor de gamers hebben de TV’s een supersnelle respons (lage invoervertraging) en 4K@144Hz. De HDMI 2.1- ondersteuning op alle poorten maakt het helemaal af.

Kortom, de Samsung Neo QLED line-up van 2022 staat garant voor de ultieme home-entertainmentervaring, aldus de persverklaring van Samsung.

Het plaatsen van pre-orders in de Benelux kan vanaf 14 maart 2022. Dat geldt voor alle Neo QLED-modellen van 55 inch en groter en de Frame van 55 inch.


EDITORS' CHOICE