NIEUWSBlock

Block CVR-100+ MKIII: alles-in-één receiver, alleen luidsprekers toevoegen

Sinan Kökbugur | 01 februari 2022 | Fotografie Fabrikant | Block

Het Duitse audiobedrijf Audioblock GmbH heeft de Block CVR-100+ MKIII gelanceerd. De CVR-100+ MKIII is een stereo all-in-one receiver met zo ongeveer alles aan boord, behalve luidsprekers. Het is de logische doorontwikkeling van de Block CVR-100+ MKII. De koper kan kiezen uit een zwarte of aluminiumkleurige uitvoering.

Block CVR-100+ MKIII: voeg luidsprekers toe

De nieuwe Block CVR-100+ MKIII alles-in-één receiver van het Duiste Audioblock is een compact apparaat dat alle relevante functies aan boord heeft. De directe voorganger Block CVR-100+ MKII heeft als voorbeeld gediend en de nieuwe Block CVR-100+ MKIII stereo alles-in-één receiver is het nieuwe vlaggenschip in de categorie multifunctionele systemen.

Wat kan de Block CVR-100+ MKIII allemaal? Het is in de eerste plaats een geïntegreerde versterker die 52 Watt per kanaal aan acht Ohm en 60 Watt per kanaal aan vier Ohm kan leveren. De gebruiker kan twee paar luidsprekers aansluiten en desgewenst tegelijkertijd gebruiken. De radioliefhebber heeft de keuze uit de analoge FM-band, DAB+ en internetradio. Het geplaatste cd-loopwerk leest gewone cd’s maar ook cd-r’s en cd-rw’s met daarop mp3-bestanden.

De Block CVR-100+ MKIII heeft bluetooth-connectiviteit en kan zowel zenden als ontvangen. Een draaitafelingang (voor mm-elementen) is aanwezig alsmede gewone cinch-lijningangen en digitale ingangen. Spotify Connect wordt ondersteund en muziek kan binnenkomen via de LAN-aansluiting (RJ45) of wifi (2,4 en 5 GHz). Multiroom ondersteuning? Aanwezig. De netwerkconnectiviteit kan ook worden gebruikt voor UPnP en de CVR-100+MKIII kan omgaan met DLNA.

De zogenaamde UNDOK-app, die zowel voor Apple iOS als voor Google Android beschikbaar is, zorgt voor de eenvoudige bediening tijdens het streamen. Met behulp van deze app kan  de gebruiker o.a. eigen content in alle relevante formaten zoals AAC, AAC+, MP3, WMA, WAV of FLAC afspelen, afspeellijsten maken en zelfs meerdere apparaten in het netwerk gebruiken in een multiroom netwerk. Via Connected Room kunnen maximaal vijf zones worden gebruikt, waarbij alle netwerkcompatibele componenten van Audioblock GmbH die in 2016 of later zijn gebouwd, kunnen meespelen.

Aan de voorkant zit achter een klepje een hoofdtelefoonaansluiting, een 3,5 millimeter jackplug lijningang en een USB-aansluiting om een USB-opslagmedium op aan te sluiten.

De gebruiker kan de CVR-100+ MKIII met de knopjes en het scherm op het front bedienen of met de meegeleverde IR-afstandbediening. en dan is er ook nog de UNDOK-app.

De behuizing van de Block CVR-100+ MKIII is gemaakt van metaal met een front van aluminium en afgewerkt met een geborsteld oppervlak. De afmetingen zijn 430 x 118 x 283 millimeter en het gewicht is 9,1 kilogram.

Block CVR-100+ MKIII: prijs en leveringsinformatie

De Block CVR-100+ MKIII is leverbaar in een zwarte en aluminiumkleurige uitvoering en heeft een adviesprijs van net geen 1.300 euro.


EDITORS' CHOICE