Pro-Ject Automat A1: de eerste draaitafel in de Pro-Ject Automat productlijn

Het Oostenrijkse Pro-Ject Audio Systems heeft de Automat-productlijn aangekondigd. Het eerste lid van de nieuwe Automat-productlijn is de A1 en zoals de naam al verraadt is de A1 een volautomatische draaitafel. De Automat A1 wordt geleverd inclusief stofkap en element van Ortofon en een phono-versterker is ook ingebouwd.

Pro-Ject Audio Automat A1: volautomatische draaitafel

Pro-Ject Audio Systems bestaat dertig jaar en heeft de bouw van draaitafels nooit losgelaten. De draaitafels zijn altijd in Europa geproduceerd. De A1 is het eerste resultaat van een nieuwe productiefaciliteit in een Duitse fabriek die al tientallen jaren automatische draaitafels produceert. Het gaat om de productiefaciliteit van de originele Dual draaitafels waar Pro-Ject nu ook draaitafels laat bouwen.

De Pro-Ject A1 is een volautomatisch draaitafelsysteem met elektronisch geregelde afspeelsnelheden van 33 en 45 rondjes per minuut. De 8,3 inch lange aluminium toonarm is voorzien van een met koolstofvezel versterkte antimagnetische armkop. Pro-Ject levert de Automat A1 met een vooraf afgesteld mm-element van Ortofon type OM 10 met elliptisch stylusprofiel. De ingebouwde phono-versterker kan eventueel worden omzeild. Verder heeft de A1 speciaal ontworpen draaitafelvoeten met siliconen demping/ Een phono-kabeltje type Connect-IT E-phonokabel wordt meegeleverd, evenals een stofkap. De meegeleverde voeding bevindt zich in een los kastje.

Het volautomatische riemaandrijfsysteem is oorspronkelijk ontwikkeld en geproduceerd door Alfred Fehrenbacher GmbH in St. Georgen in het Zwarte Woud, Duitsland, de iconische productiefaciliteit van de originele Dual-draaitafels in de 20e eeuw. Het is ontworpen om een stille, efficiënte en betrouwbare volautomatische ervaring te leveren bij zowel 33 als 45 toeren per minuut. Het systeem is ook volledig mechanisch, waardoor er geen extra ingebouwde elektronica nodig is, en wordt volledig uitgeschakeld wanneer de plaat wordt afgespeeld. Het enige dat de gebruiker hoeft te doen is de afspeelsnelheid instellen en vervolgens op Start drukken.

Pro-Ject geeft een S/R-verhouding op van 65 dB en een wow & flutter (snelheidsafwijking) van 0,27 procent bij 33 toeren en 0,25 procent bij 45 toeren. De afmetingen zijn 430 x 130 x 365 millimeter (B x H x D) en het gewicht is 5,6 kilogram.

Pro-Ject Audio Automat A1: prijzen en leveringsinformatie

De Pro-Ject Audio Automat A1 komt komende maand naar de winkels en wisselt voor net geen 400 euro van eigenaar.


MERK

EDITORS' CHOICE