NIEUWSHiFiMan

HiFiMan HE-R9: gesloten dynamische hoofdtelefoon

Hoofdtelefoonbouwer HiFiMan heeft de HE-R9 gelanceerd, een gesloten dynamische hoofdtelefoon. De HE-R9 is pas de tweede gesloten dynamische hoofdtelefoon van het bedrijf en volgens de makers heeft de HE-R9 lichtgewicht oorschelpen. De gevoeligheid is hoog en mede om die reden loopt het frequentiebereik van 15 Hz tot 35 kHz.

HiFiMan HE-R9

De hoge gevoeligheidskenmerken van de nieuwe HE-R9 is volgens HiFiMan te danken aan het gebruik van zeldzame aardmagneten en het klassieke topologie diafragma van het bedrijf voor gedetailleerde hoogfrequente respons. Als onderdeel van het constructieproces worden deeltjes op nanoschaal in verschillende patronen en lagen op het diafragma aangebracht, aldus de fabrikant. De opgegeven frequentierespons loopt van 15 Hz tot 35 kHz. De gevoeligheid is 100 dB en impedantie is 32 Ohm. Het gewicht is 328 gram.

“We hebben vorig jaar oorspronkelijk het Topology Diaphragm in een dynamisch gesloten ontwerp geïntroduceerd in onze referentie R10D dynamische hoofdtelefoon,” zo verklaart Dr. Fang Bian, oprichter en CEO van HiFiMan Electronics. “Deze nieuwste versie past een soortgelijk ontwerp toe in een hoofdtelefoon die tegen een lagere prijs wordt geleverd, maar met klankmatige kenmerken die bijna vergelijkbaar zijn met de R10D.”

De HiFiMan HE-R9 is ontworpen voor langdurige luistersessies. De hoofdband is voorzien van hoogwaardig traagschuim voor maximaal comfort en elasticiteit. Het hoofdbandskelet is gemaakt van staal dat lichtgewicht en sterk is. Aan de buitenkant is echt leer gebruikt en de nieuw ontworpen oorschelpen zijn groot en licht.

Voor compatibiliteit met de meest uiteenlopende bronnen is de aansluiting van de HE-R9 geschikt voor zowel dubbelzijdige 3,5 millimeter als enkelzijdige gebalanceerde kabels. De toevoeging van HiFiMan’s optioneel te verkrijgen Bluemini R2R bluetooth-dongle maakt van de R9 een draadloze hoofdtelefoon met hoge resolutie.

De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE