Chord Mojo 2: opvolger met nieuwe functies

Het Engelse Chord Electronics heeft de draagbare DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker Mojo zeven jaar na de lancering herzien en opnieuw uitgebracht als Mojo 2. Chord heeft een naar eigen zeggen revolutionaire vorm van verliesvrije DSP in de Mojo 2 gebouwd. Het geluid kan verliesvrij worden aangepast. Ook is een USB-C poort aan de Mojo 2 toegevoegd. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt. 

Chord Mojo 2

De Mojo 2 is geschikt voor vrijwel alle moderne dynamische hoofdtelefoons. Chord heeft ook een menu ingebouwd. Via het nieuwe (vierde) knopje kan de gebruiker de Mojo 2 dempen, crossfeed instellen, de knoppen blokkeren tegen per ongeluk indrukken en de uitgebreide toonregeling bereiken. De behuizing is nog steeds van aluminium.

Het aantal digitale aansluitingen is gestegen naar vier. USB-C is toegevoegd. Optisch, coaxilaa en Micor USB waren ook al op de eerste Mojo aanwezig. Geluid komt naar buiten via een tweetal 3,5 millimeter jackplug aansluitingen die simultaan gebruikt kunnen worden.

Het opladen van de Mojo 2 is verbeterd vergeleken met het eerste model. Chord spreekt over een FPGA-systeem om te laden. Het laden gaat sneller en efficiënter met minder warmteontwikkeling. In totaal heeft de Mojo 2 een batterijcapaciteit voor circa acht uur muziekplezier.

De nieuwe vorm van DSP is een 104-bit DSP core met een frequentie van 705/768 kHz en volgens Chord is er geen nauwkeuriger systeem van toonregeling. De Mojo 2 levert volgens de ontwerpers volledige transparantie. De volumeregeling heeft een bereik van +18 dB to -108 dB. De crossfeed regeling kan het extreme stereo-effect van een hoofdtelefoon verminderen zodat het geluid meer lijkt op het geluid uit luidsprekers.

De Mojo 2 kan worden gecombineerd met de Poly, een draagbare streamer en server die voorzien is van een microSD-kaart slot dat kaartjes tot 2 TB ondersteunt.

De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE