NIEUWSMarten

Marten Mingus Quintet 2: drieweg vloerstaander met drivers van Accuton

De Zweedse luidsprekerbouwer Marten heeft de Mingus Quintet 2 gelanceerd, een hoogwaardige drieweg vloerstaande luidspreker die voorzien is van vijf drivers van de Duitse drivermaker Accuton. Naar eigen zeggen zijn de drivers gemaakt volgens de specificaties van Accuton. De tweeter heeft een membraan van diamant.

Marten Mingus Quintet 2

De basreflex behuizingen van de Marten Mingus Quintet 2 zijn zwaar uitgevoerd want een enkel exemplaar weegt maar liefst 63 kilogram. De afmetingen zijn 28 x 109 x 38 centimeter (B x H x D). Marten geeft een frequentiebereik op van 21 Hz tot 100 kHz en een gevoeligheid van 88 dB (1 meter / 2,83 Volt). De opgegeven impedantie is zes Ohm.

In totaal zijn vijf drivers geplaatst. De tweeter heeft een conus van diamant en een diameter van 20 millimeter. De middentoner heeft een diameter van 13 centimeter en een keramische conus. De drie woofers hebben een honingraatvormige aluminium sandwichconus met een diameter van 18 centimeter. Alle drivers zijn geplaatst met de zogenoemde CELL-technologie, hetgeen betekent dat de middelpunten van alle drivers in hetzelfde vlak liggen. Op deze manier wordt absolute coherentie van de drivers bereikt, aldus Marten. Cross-over vindt plaats op 370 Hz en 4 kHz.

De kasten staan op anti-vibratie schokabsorberende voeten. De boven- en onderpanelen zijn van massief hout dat in drie uitvoeringen kan worden geleverd. De zijpanelen zijn gemaakt van geperst spaanplaat.

Marten Mingus Quintet 2: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen en ook zijn wij nog in afwachting van officiële prijsinformatie voor de Benelux.EDITORS' CHOICE