NIEUWSArgon

Argon Audio Fenris: nieuwe productlijn van drie actieve luidsprekers

De Deense luidsprekerfabrikant Argon Audio heeft een nieuwe productlijn van actieve basreflex luidsprekers genaamd Fenris gelanceerd. De A4 en A5 zijn monitormodellen en de A55 is en vloerstaand model. Alledrie zijn master/slave-systemen, d.w.z. dat alle elektronica zich in de ene luidspreker bevindt die vervolgens met een speciale kabel is verbonden met de andere luidspreker. De Fenris-productlijn kenmerkt zich door gemak en betaalbaarheid.

Argon Fenris A4 en A5: compacte actieve tweeweg luidsprekers

De Fenris A4 is het kleinste model. Het is een compacte tweeweg actieve master/slave voorzien van bluetooth-connectiviteit, een HDMI-aansluiting, een krachtige stereoversterker en uitstekende drivers, aldus Argon Audio. De unieke digitale versterker van de Fenris A4 is door Argon Audio zelf ontwikkeld. Deze versterker heeft vier aparte kanalen en is geoptimaliseerd om de woofers en tweeters onafhankelijk van elkaar aan te sturen. Hierdoor krijg je een ongekend goed, helder en dynamisch geluid.

 

De luidsprekerfrontjes zijn afneembaar en worden met magneten bevestigd. Liefhebbers zullen de draaitafelaansluiting kunnen waarderen. Het frequentiebereik loopt van 50 Hz tot 20 kHz. Laagweergave te dun? De A4 heeft een subwooferaansluiting. Een kabel van drie meter om de luidsprekers met elkaar te verbinden wordt meegeleverd evenals een afstandbediening. De koper kan kiezen uit een zwarte, witte en lichthouten uitvoering.

 

De Argon Fenris A5 is een maatje groter en pakt op bij 40 Hz maar heeft verder hetzelfde functiepakket als de A4 en is verkrijgbaar in dezelfde uitvoeringen.

 

Argon Fortis A4: 329 euro per set
Argon Fortis A5: 499 euro per set

Argon A55: vloerstaande actieve luidspreker

 

De vloerstaande Argon Fenris A55 is ook een tweeweg master/slave-systeem. Het frequentiebereik loopt van 35 Hz tot 20 kHz. Ook de A55 is verkrijgbaar in de uitvoeringen zwart, wit en licht hout.

Het sterke punt van alledrie modellen is het feit dat iedere driver een eigen versterker heeft. Op dit prijsniveau is één versterker die met een passief cross-over filter zowel een tweeter als woofer aanstuurt meer gebruikelijk.

Argon Fenris A55: 649 euro per set

 


MERK

EDITORS' CHOICE