Conrad-Johnson ART108A: krachtige klasse A mono buizeneindversterker

Het Amerikaanse audiobedrijf Conrad-Johnson heeft een nieuwe mono buizeneindversterker aangekondigd genaamd ART108A. De nieuwe ART108A werkt in klasse A en kan maar liefst 160 Watt vermogen leveren aan een vier Ohm belasting. Optioneel kan de ART108A worden geconfigureerd voor 8 of 16 Ohm belastingen. Naar verwachting zal de levering aan het einde van deze maand gaan starten. Prijsinformatie voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.

Conrad-Johnson ART108A: mono buizeneindversterker

Het vermogen van de nieuwe ART108A van het in de plaats Fairfax in de VS gevestigde Conrad-Johnson komt voor rekening van vier paar buizen van het type KT88 aangesloten voor triode-werking. De ART108A is voorzien van onafhankelijk geregelde voedingen voor zowel de eindtrap als voor de ingangsversterker en de invertertrappen. “Onze benadering van uitstekende muzikaliteit is eenvoudig: de beste resultaten komen van eenvoudige circuits uitgevoerd met kwaliteitsonderdelen,” aldus Lew Johnson van de Amerikaanse fabrikant.

De ART108A heeft een inherent eenvoudig circuit van slechts drie triodetrappen, hoewel sprake is van samengestelde triodes (bestaande uit parallelle triodes) in elk van de trappen. De push-pull-uitgangstrap maakt gebruik van vier paar KT88's die werken in klasse A.

De op maat gemaakte nettransformator heeft voldoende vermogen om de versterker niet te beperken bij de weergave van dynamische passages. De uitgangstransformator is een gepatenteerde, op maat ontworpen translineaire breedbandtransformator. Zoals met alle Conrad-Johnson ART-producten, wordt bij de ART108A uitgebreid gebruik gemaakt van CJD Teflon-condensatoren en ultra-high-performance metaalfolieweerstanden. Natuurlijk worden ook premium input/output connectoren en interne bedrading gebruikt.

Conrad-Johnson ART108A: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de ART108A van Conrad-Johnson in de Benelux kan worden geleverd. Prijsinformatie is nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE