NIEUWSHiFiMan

HiFiMan Edition XS: open hoofdtelefoon met Stealth magneten

Hoofdtelefoonbouwer HiFiMan heeft een nieuwe versie van zijn model Edition X aangekondigd. Het verschil met de versie die in 2015 het levenslicht zag is de plaatsing van Stealth magneten, die een unieke vorm hebben waarvan HiFiMan zegt dat golven door de magneten kunnen gaan zonder interferentie te veroorzaken. De nieuwe Edition XS van HiFiMan is naar verluidt deze maand verkrijgbaar.

HiFiMan Edition XS

Net als de originele Edition X, die in 2015 debuteerde, is de nieuwe HiFiMan Edition XS een planair model met open oorschelpen. De HiFiMan Edition XS bouwt voort op het geluidsbeeld van zijn voorganger met HiFiMan's recent ontwikkelde Stealth-magneten.

“De Edition X was een van onze grootste successen,”zo verklaart  Dr. Fang Bian, President en CEO van HiFiMan Electronics. “Ik wist dat als ik het terug op de markt zou brengen, er aantoonbare verbeteringen zouden moeten zijn vergeleken met de sonische signatuur van het origineel. Dankzij Stealth Magnet Technology is een gekwalificeerde opvolging nu een feit.”

HiFiMan Edition XS: Stealth magneet technologie

HiFiMan vertelt ons dat hun Stealth Magnet-technologie akoestisch transparant is, waardoor de golfdiffractieturbulentie die de integriteit van de geluidsgolven aantast, drastisch vermindert, waardoor de nauwkeurigheid van de weergave wordt gemaximaliseerd. Bovendien is het NEO “supernano”-membraan (NsD) van HiFiMan 75% dunner dan eerdere ontwerpen, wat helpt bij het verbeteren van zowel de respons als de beeldvorming voor een volledig, natuurlijk klinkend geluidsuitvoer.

HiFiMan Edition XS: lichtgewicht ontwerp

Naast de technische upgrade biedt de Edition XS verbeteringen in het ergonomische ontwerp, waaronder een nieuwe lichtgewicht hoofdband met hoogwaardig geheugenschuim voor een comfortabele pasvorm en blijvende elasticiteit. Bovendien zijn de kabelaansluitingen aan de onderkant van de oorschelpen van de HiFiMan Edition XS uitgevoerd als 3,5 millimeter jackplug. De meegeleverde kabel is dus afneembaar en makkelijk verwisselbaar.

HiFiMan geeft een frequentiebereik op van 8 Hz tot 50 kHz en een impedantie van 18 Ohm. De gevoeligheid is 92 dB en het gewicht van de Edition XS is 405 gram.

HiFiMan Edition XS: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar de Edition XS van HiFiMan staat voor net geen 500 dollar op de website van de fabrikant. Een belangstellende in de Benelux moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. De Edition XS zal in de Benelux vermoedelijk dus wel iets duurder uitvallen.


EDITORS' CHOICE