Aavik U-180, U-280 EN U-580 staan speelklaar bij A10 Audio in Amsterdam

Eind oktober 2021 schreven wij dat de Deense audiofabrikant Aavik Acoustics een drietal nieuwe geïntegreerde versterkers heeft gelanceerd. De nieuwe U-180, U-280 en U-580 zijn voorzien van analoge en digitale ingangen. De ontwerpers hebben de twee afzonderlijke borden zoals geplaatst in voorgangers vervangen door een enkel opnieuw ontworpen moederbord en op die wijze het kortst mogelijke signaalpad tussen versterker en DAC gecreëerd. De nieuwe versterkers staan speelklaar opgesteld bij dealer A10 Audio in Amsterdam.

Aavik U-180, U280 en U-580

De geïntegreerde versterkers vormen een aanvulling op de reeds bestaande productlijn, waaronder de goed ontvangen D-180/D-280/D-580 (DAC’s), S-180/S-280/S-580 (streamers) en R-180/R-280/R-580 (phono voorversterkers). De nieuwe reeks bevat een nieuw ontworpen moederbord dat een zo kort mogelijk signaalpad garandeert tussen versterker en DAC. Met de nieuwe versterkers komt Aavik tegemoet aan de vraag van high-end audioliefhebbers met beperkte ruimte. Lees ook ons artikel over de Aavik U-180, U-280 en U-580.

De U-productlijn heeft dezelfde ontwerpfilosofie als de losse componenten van het Deense bedrijf  en is uitgerust met dezelfde geavanceerde elektronische componenten en gemaakt van dezelfde innovatieve materialen. Het vlaggenschip Aavik U-580 is gemakkelijk herkenbaar, niet in de laatste plaats vanwege de grote titanium beugel die in de bovenplaat is ingelegd en waarvan wordt gezegd dat deze de resonantie regelt. Ondertussen is het binnenste chassis gemaakt van massief koper. Deze premium serie is ook uitgerust met extra “Ansuz noise reduction control”.

Aavik Acoustics zegt dat deze nieuwe reeks componenten is ontworpen om enorme stroombronnen te garanderen met ultralage ruis. De mate van ruisonderdrukking is de belangrijkste onderscheidende factor tussen de drie nieuwe modellen, Desgewenst is het mogelijk de prestaties nog verder te verhogen door het toepassen Ansuz Darkz Resonance Control resonantiedempers.

De nieuwe versterkers van Aavik staan in de luisterruimte van A10 Audio in Amsterdam. Meer weten? Kijk dan op de website van A10 Audio of de website van Aavik.


EDITORS' CHOICE