The Chord Company introduceert drie nieuwe stroomkabels, waaronder de nieuwe XLPE SignatureX Power Cable

Het Britse kabelbedrijf The Chord Company heeft een drietal nieuwe stroomkabels gelanceerd. De SignatureX is de eerste stroomkabel met XLPE technologie. Voor wie wat minder wil uitgeven heeft The Chord Company ook uitstekende stroomkabels met levenslange garantie.

The Chord Company: stroomkabels

“We starten het jaar met frisse energie” zullen ze bij The Chord Company in de Britse plaats Amesbury gedacht hebben. Er worden namelijk drie nieuwe stroomkabels toegevoegd aan het assortiment. Daarnaast zijn de nieuwe kabels ook in diverse uitvoeringen leverbaar zoals met de bekende IEC aansluiting (C13) maar ook met een fig8 of een of C19 16 Ampère aansluiting.

The Chord Company blijft continu op zoek naar de beste materialen. De komst van XLPE vloeit voort uit de introductie van Taylon. Deze afscherming gebruikt men voor de top-range Sarum-T en ChordMusic. Door de hoge verwerkingskosten van Taylon is het ongeschikt voor de meer betaalbare ranges, XLPE zorgt dat de voordelen ook voor deze andere ranges bereikbaar zijn.

The Chord Company: Clearway Power Cable

Dit is de nieuwe budgetvriendelijke stroomkabel van The Chord Company met levenslange garantie. Hij is namelijk leverbaar vanaf 150 euro (voor een lengte van één meter) en volledig afgemonteerd in Groot-Brittannië. De nieuwe Clearway Stroomkabel zal worden toegevoegd aan de Clearway kabelreeks met o.a. de recent geïntroduceerde Clearway USB kabel, naast de al complete reeks van analoge en digitale kabels.

Voor iedereen die nog twijfelt of stroomkabels verbetering brengen is Clearway Power een no-brainer en ideaal startpunt. Perfect om je all-in-one, netwerkspeler of versterker naar een hoger niveau te tillen.

De kabel is gemaakt van drie hoogwaardige koperen geleiders en is voorzien van interne en externe PVC isolatie voor mechanische demping. De effectieve dubbele folie zorgt ervoor dat HF geen grip krijgt op de stroomtoevoer. Na diverse testen heeft Chord gekozen voor deze hoogwaardige stroomstekker gekozen voor het beste resultaat. Geluidskwaliteit boven design.

De standaard lengtes zijn 1, 1,5, 2 en 3 meter. De prijs begint bij 150 euro voor één meter. In fig8 uitvoering is dat 210 euro voor één meter.

The Chord Company: EPIC Power Cable

De Epic serie is een populaire lijn binnen The Chord Company vanwege zijn prima prijs/kwaliteit verhouding. De Epic serie moest het tot nu doen zonder stroomkabel maar is nu helemaal compleet waardoor iedereen zijn gehele systeem met de Epic serie kan bekabelen.

Epic maakt net als Signature Power gebruik van ARAY technologie. De kabel is opgebouwd met meervoudige koperen aders van zeer hoge zuiverheid. De kabel is zowel intern als extern met een PVC laag omhuld voor perfecte mechanische isolatie. De afscherming is dubbelvoudig met zowel een braid van hoge dichtheid en een folie om HF vervuiling van buitenaf tegen te gaan.

Standaardlengtes zijn 1, 1,5, 2 en 3 meter. Prijzen van 600 euro voor één meter. In fig8 uitvoering is dat 660 euro voor één meter.

The Chord Company: SignatureX Power Cable

Chord’s bekende Signature reeks verscheen voor het eerst in 1998 en sinds deze tijd zijn de leden van de Signature reeks verder geëvolueerd door nieuwe inzichten en materialen. De nieuwe SignatureX maakt gebruik van ARAY mechanische tuning technologie en de nieuwe XLPE isolatie zoals toegepast in haar luidsprekerkabels.

De SignatureX Power vervangt de huidige Signature ARAY stroomkabel. SignatureX profiteert van dikkere geleiders, minder weerstand en verbeterde efficiency. Daarnaast heeft hij een hoogwaardige folie en een zeer dicht geweven braid afscherming met PVC buitenmantel. De meervoudig OFC Koperen geleiders zijn afgemonteerd met een in-house ontworpen IEC plug met verzilverde contactpunten voor optimale prestaties. De Europese versie is afgemonteerd met een Furutech stroomstekker.

SignatureX is gepositioneerd voor de Sarum-T en ChordMusic reeks. De Signature serie is verkrijgbaar met diverse analoge en digitale kabels voor een compleet aanbod. Chord geeft een levenslange garantie op deze kabel. De kabel is beschikbaar in lengtes van 1, 1,5, 2 en 3 meter, maar lengtes op maat zijn voor alle stroomkabels mogelijk. SignatureX is verkrijgbaar vanaf 1.200 euro voor één meter.


EDITORS' CHOICE